Erix laat te veel kansen liggen in boeiende wedstrijd

LIEVELDE - Erix heeft afgelopen zondag verzuimd 3 punten te pakken tegen mede-titelkandidaat Z.Z.C. ’20 ondanks voldoende scoringskansen. Tegen Z.Z.C. ’20 bleef het 0-0.

Voor Erix stond op sportpark De Pluimerskamp in Zelhem van voormalig zaterdagclub Zelos de topper tegen Z.Z.C. ’20 op het programma. Erix begon prima aan de wedstrijd wat in de 5de minuut al resulteerde in een kans voor Rick ten Have. Rick ging alleen op de doelman af, maar zijn inzet verdween recht in de handen van diezelfde doelman. In de 9de minuut werd een prima individuele actie van Duke Gralike niet beloond met een doelpunt, zijn inzet werd op tijd geblokt door een verdediger van Z.Z.C. ’20. Het was Erix dat in de openingsfase van de eerste helft het initiatief had maar vergat zichzelf te belonen door de scoringskansen die het ontwikkelde, te verzilveren. In de 21ste minuut leek Erix, net zoals in de vorige wedstrijd tegen G.S.V. ’63, door een persoonlijke fout op achterstand te komen. Een tekorte terugspeelbal op Erix-doelman Tim Klein Tank werd in de 16-meter onderschept door de Z.Z.C. ’20 spits, omspeelde Erix-doelman Tim Klein Tank maar Erix-verdediger Harm Spekschoor werkte deze inzet van de spits voor de doellijn weg. In de 25ste minuut werd een rake kopbal van Z.Z.C. ’20 afgekeurd wegens buitenspel. Daarna volgden nog goede schietkansen voor Twan Spekschoor en Rick ten Have, echter ontbrak de precisie. In de 37ste minuut liep een persoonlijke fout aan Erix-zijde wederom met een sisser af. Erix-doelman Tim Klein trapte over de bal nadat deze stuiterde op een polletje. De bal hobbelde gelukkig voor Erix langs het doel. Beide ploegen gingen rusten met 0-0.

Na rust kwam Erix flitsend uit de startblokken. In de 46ste minuut belandde een uitstekende pass van Harm Spekschoor bij Duke Gralike, die de bal prima aannam. In vrije schietpositie binnen de 16-meter schoot Duke de bal te wild waardoor deze over het doel verdween. In de 54ste minuut was het wederom Duke Gralike die voor gevaar zorgde. Juup te Woerd veroverde de bal op het middenveld en stuurde Duke de diepte in. Duke sneed naar binnen maar zijn inzet werd gered door de Z.Z.C. ’20 doelman. In de 62ste minuut bracht de Z.Z.C. ’20 doelman wederom redding op een inzet van Rick ten Have. Erix verzuimde wederom om in deze fase op voorsprong te komen. En zoals een oude voetbalwet luidt: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Zoals in de 65ste minuut. Een misverstand tussen Erix-verdediger Harm Spekschoor en Erix-doelman Tim Klein Tank leidde op wonderbaarlijke wijze niet tot de 1-0 voor Z.Z.C. ‘20. Harm kopte de bal achterover, over de uitkomende Erix-doelman Tim Klein Tank heen. De spits van Z.Z.C. ’20 hoefde de bal van dichtbij alleen maar in het lege doel te schuiven, maar tot ieders verbazing werd de bal naast geschoten. Erix ontsnapte hier echt aan een achterstand. In de 67ste minuut ging een kopbal aan Z.Z.C. ’20 zijde net naast het Erix-doel. Erix liet in deze fase het initiatief wat glippen waardoor Z.Z.C. ’20 Erix wat meer terugdrong op eigen helft. Maar Erix pakte het initiatief al snel weer terug en zette Z.Z.C. ’20 wat meer onder druk. De grootste kansen ontstonden in blessuretijd waarbij de scheidsrechter bijna een kwartier tijd bijtrok. Z.Z.C. ’20 leek in blessuretijd de overwinning naar zich toe te trekken doordat een inzet van dichtbij prima door Erix-doelman Tim Klein Tank werd gered. Vlak daarna leek Erix de wedstrijd te beslissen. Viggo te Woerd schoot een voorzet vanaf de rechterkant in vrijstaande positie naast. Rick ten Have scoorde daadwerkelijk, echter wachtte de scheidsrechter niet het voordeel af waardoor Erix geen doelpunt toegekend kreeg maar een vrije trap.

Hierdoor eindigde deze levendige wedstrijd in 0-0. Erix kreeg vanmiddag voldoende kansen om te scoren, waarbij wel vermeld dient te worden dat het zelf ook twee keer op miraculeuze wijze ontsnapte aan een achterstand. Volgende week zondag 24 oktober speelt Erix een uitwedstrijd bij VV DEO.