Flinke off-day voor HMC '17

HARREVELD/MARIËNVELDE - Zondag stond de wedstijd AD 69 – HMC ’17 op het programma, onder goede weersomstandigheden werd er afgetrapt. HMC ’17 voetbalt in een wat andere opstelling gezien een aantal afwezigen. 

Vanaf het eerste moment was het duidelijk dat dit geen makkelijke middag zou worden, AD '69 ging scherp van start en HMC ’17 zakte al snel in. In de 5de minuut wordt Dave verrast en omspeelt de rechtsbuiten hem via de achterlijn, hij legt de bal terug op de 16 meter waarna er eenvoudig in de linkerhoek kan worden afgerond. AD '69 speelt goed en wordt meerdere malen gevaarlijk van voorzetten vanaf de zijkant, na 9 minuten wordt de bal van de lijn gehaald door Stan via een inzet uit een cornerbal. In de 11de minuut verslikt Niek zich in een sliding waardoor de bal wederom via de zijkant voor kan worden gegeven met de 2-0 als gevolg. Na een tijdje liet HMC '17 dan van zich horen. Van een afstand van 25 meter vuurde Tom een goede vrije trap richting het AD '69-doel, maar deze kon gepareerd worden door de AD '69 goalie. Heel kort speelde AD '69 zelfs met twaalf man toen de volautomatische robot grasmaaier een actie maakte langs de achterlijn, echter kon deze in bedwang worden gehouden door drie leiders van AD. 

Door een slap verdedigende actie op de achterlijn werd het zelfs 3-0 na ongeveer een half uur spelen. Na 35 minuten weet Dave met een goede verdedigende actie op het middenveld de bal te onderscheppen en daarna kon Niek worden aangespeeld in de diepte. De AD '69-verdediger gunt hem vrij baan richting het doel en Niek rondt koelbloedig af: 3-1!. Even is het vertrouwen weer terug bij de blauwhemden, er komt aansluitend nog een goede kans met een volley van Luuk Vossers, maar deze inzet gaat helaas naast het doel. 

In de rust wordt door Roberto aangegeven dat het team fel aan de tweede helft moest beginnen, helaas wordt aan deze oproep geen gehoor gegeven want na drie minuten in de tweede helft wordt de 4-1 alweer binnengetikt nadat er slordig wordt uitverdedigd. Hiermee was het geloof op een goed resultaat deze middag binnen het team weg. Door een aantal kopgoals via goede voorzetten wordt de score al snel uitgebreid naar 5-1, 6-1 en 7-1. AD '69 blijft dominant voetballen en weet kort voor tijd zelfs nog de 8-1 binnen te schuiven. Een echte offday voor HMC ’17 dat de tweede helft echt wordt overklast.

Volgende week staat de thuiswedstrijd in Harreveld op het programma tegen de Keijenburgse Boys, aftrap 14:00u. Hopelijk heeft HMC’17 dan deze nederlaag verwerkt en kan er weer gestreden worden om de punten.