Erix zet ongeslagen reeks voort na overwinning bij DEO

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag zijn ongeslagen reeks voortgezet na een 1-5 overwinning bij DEO en vestigt zich hiermee in de top van de vijfde klasse B.

Erix begon goed aan de wedstrijd wat al in de derde minuut resulteerde in een kopkans voor Nordin Stevens. Uit een cornerbal werd de bal van dichtbij rakelings naast gekopt. Het spelbeeld was al snel duidelijk: Erix had het initiatief en het meeste balbezit en DEO loerde met hun snelle voorhoedespelers op de omschakeling. Dit resulteerde in de 12de minuut in een goede schietkans voor DEO maar het schot vanaf de 16-meter werd gekeerd door Erix-doelman Tim Klein Tank. Maar het was Erix dat het initiatief had en in de 26ste minuut ook verdiend op voorsprong kwam. Duke Gralike, die vanmiddag meerdere malen ongrijpbaar was voor de DEO-defensie, zette de bal vanaf de linkerkant voor en deze werd door Rick ten Have van dichtbij binnen gekopt. 0-1. Erix ging hierna goed door en zette DEO meer onder druk. Erix kreeg enkele goede mogelijkheden op de 0-2 zoals in de 35ste minuut (Rick ten Have alleen voor de keeper) en in de 37ste minuut (kopbal Viggo te Woerd op de paal). Echter werden deze mogelijkheden niet benut. In de 40ste minuut werd de sterk spelende Duke Gralike op de 16-meter lijn met een overtreding ten val gebracht. Omdat de 16-meter lijn tot het strafschopgebied behoort kon de scheidsrechter niets anders besluiten dan de bal op de stip te leggen. Duke nam deze strafschop zelf en schoot deze beheerst binnen. 0-2. Op slag van rust kreeg Erix wederom een strafschop toegekend. De keeper kwam volgens de scheidsrechter onbesuisd in op Viggo te Woerd. Deze strafschop werd feilloos benut door Rick ten Have. 0-3. De voorsprong was voor Erix op dat moment dik verdiend.

Ook na rust was Erix de betere ploeg. DEO werd gedwongen om meer ruimte weg te geven en hierdoor ontstond er op de flanken meer ruimte voor Erix om gevaar te stichten. DEO probeerde het nog wel om terug te komen in de wedstrijd echter ontbrak de zuiverheid in de passing waardoor Erix steeds gemakkelijk kon omschakelen en hierdoor gevaar kon stichten. Na het onbenut laten van enkele mogelijkheden was het dan uiteindelijk in de 68ste minuut dan wel raak voor Erix. Nordin Stevens dook aan de rechterkant de diepte in, hield de bal keurig binnen en legde deze terug op de inkomende Rick ten Have. Rick haalde uit en de bal ging via de vingertoppen van de DEO-doelman in het doel: 0-4. Hiermee was het verzet van DEO definitief gebroken en Erix leek op weg naar een nog grotere uitslag. In de 73ste minuut bracht Rick ten Have Viggo te Woerd in stelling. Viggo, die als rechtsbuiten een sterke wedstrijd speelde, haalde binnen de 16-meter hard en zuiver uit. 0-5. Erix speelde hierna de wedstrijd rustig uit en moest zelfs nog een tegentreffer incasseren na een inschattingsfoutje van Erix-doelman Tim Klein Tank. Eindstand 1-5. Met deze uitslag heeft Erix bewezen tot de titelkandidaten te behoren in de vijfde klasse B. Met bij vlagen goed combinatievoetbal werd DEO vanmiddag verdiend verslagen.

Aanstaande zondag 31 oktober speelt Erix thuis tegen Wolfersveen.