HMC '17 pakt volle winst op eigen bodem

HARREVELD/MARIËNVELDE - Op een grauwe zondagmiddag moesten de mannen van HMC '17 zich weer melden op sportpark 't Hach in Harreveld. Door de coronamaatregelen konden de trouwe supporters wederom niet aanwezig zijn. Om hen op de hoogte te houden was er een livestream geregeld.

Tijdens de voorbespreking was de boodschap van de trainer was duidelijk. De 3 punten blijven hier, koste wat het kost! Met veel honger naar (eindelijk) 3 punten gingen de mannen het strijdtoneel op.

Het veld lag er niet geweldig bij, het was erg drassig en hierdoor loodzwaar. Dit was terug te zien in het spel van beide ploegen. Ondanks dat er verdedigend weinig werd weggegeven, kon Erix maar geen vuist maken op het middenveld en in de voorhoede. Na 45 minuten spelen was er maar 1 'schot' op doel gelost door Luuk Vossers, die gemakkelijk opgeraapt kon worden door de keeper van Ajax Breedenbroek. Met een tussenstand van 0-0 gingen de ploegen de rust in.

Nadat de rust voorbij was waren de mannen van HMC 1 er weer klaar voor. De drie punten moesten in Harreveld blijven.

De ploeg kwam goed uit de startblokken want de tweede helft was HMC scherper, het hoge druk zetten leverde veel balbezit op. Hierdoor kon er veel rond gespeeld worden, maar echte kansen kwamen er nog niet. Een goede vrije trap van Maik, belandde op de pantoffel van Tom. Echter raakte hij deze verkeerd en ging als een vuurpijl de lucht in, naast.

In de 60ste minuut kreeg HMC’17 een vrije trap 20 meter verwijderd van het doel van Breedenbroek, de afgeslagen vrije trap werd afgewerkt door Bart Bokkers. Hij ramt de bal op goal en laat de keeper van Breedenbroek kansloos (1-0). De mannen van Breedenbroek lieten na de 1-0 veel ruimtes achter de verdediging liggen. Hierdoor konden enkele kansen gecreëerd worden. Echter kwamen er geen schoten op doel. Totdat in de 75ste minuut Dave de bal goed onderschepte en Bart diep stuurt. Hij kapte de man uit en gaf een briljante assist op Jasper Giesen. Jasper Giesen schoot de bal op doel en de keeper stond aan de grond genageld (2-0). De overige minuten werden grimmiger. Er werden in totaal 4 gele kaarten gepakt door HMC en Breedenbroek. HMC was de tweede helft te machtig voor de mannen uit Breedenbroek, die dan ook zonder punten terug keerde.