Dames 1 HV Erix pakken 2 punten mee uit Ulft

Op zaterdag 27 november vertrokken de dames van HV Erix naar Ulft om daar de wedstrijd tegen UGHV dames 1 te spelen. Wetende dat het gezien de stand op de ranglijst mogelijk zou moeten zijn de wedstrijd te winnen en de punten mee naar Lichtenvoorde te kunnen nemen.

Om 19.15 uur klonk het eerste fluitsignaal. De gehele eerste helft ging het gelijk op. Aan beide kanten werden de gaten in de verdediging goed benut, wat leidde tot diverse doelpunten. Toch wisten de dames van Erix na 30 minuten met 1 punt voorsprong de rust in te gaan. Ruststand: 8-9.

In de tweede helft begonnen de dames wat slordig. Met een aantal keren balverlies aan Erix-zijde wisten de dames van UGHV makkelijk een paar tegendoelpunten maken, waardoor er al snel een stand van 11-9 op het scorebord stond. Maar het was nog het begin van de tweede helft dus de dames van Erix waren ervan overtuigd dat ze de wedstrijd zeker nog naar zich toe zouden kunnen trekken. Door verschillende aanvallen goed uit te spelen, lukte het de achterstand in te halen. Met nog een paar minuten op de klok was de stand 16-15 voor UGHV. De gelijkmaker aan Erix-kant werd gemaakt en waar het bij UGHV niet meer lukte om de winnende goal te maken, lukte dat bij Erix wel!. Eindstand 16-17 is in het voordeel van Erix.

De dames zijn supertrots en blij dat ze opnieuw 2 punten mee naar huis kunnen nemen en staan nu in de middenmoot. Wanneer de eerstvolgende wedstrijd precies gespeeld gaat worden, is nog niet bekend vanwege de nieuwe Corona-maatregelen.