Aukje Liesting
Aukje Liesting

In memoriam Aukje Liesting

Het overlijden van de pas 38-jarige Aukje Liesting heeft Longa`59 en overigens ook vele anderen, diep geraakt. De afscheidsviering van onze perfecte mid was afgelopen zaterdag. Voor de ingang van de Hamalandhal vormden ruim honderd volleyballeden van Seesing Flex | Longa`59 een indrukwekkende erehaag. Met een gepast applaus en oranje fakkels werd de laatste eer bewezen aan deze dappere jonge vrouw.

Namens dames 2 en het bestuur van Seesing Flex | Longa`59 namen we afscheid van Aukje, in haar geliefde sporthal, waar ze zich zo thuis voelde. We brachten haar een laatste groet, met de yel Gotcha. Omringd door haar team, stond Aukje voor het laatst in het midden, tussen de mensen die haar zo liefhadden en waar ze mee verbonden was. Volleybal liep als een rode draad door haar leven. 

Aukje was vooral een mensenmens en clubmens. Ze was geïnteresseerd in iedereen. Haar betrokkenheid voor de club was enorm. Als vereniging deden we nooit tevergeefs een beroep op haar, als coach, als trainer, als scheidsrechter, als kantinemedewerkster, organiseren van het grastoernooi in het Wentholtpark, meelopen én meezingen met de avondvierdaagse, noem maar op. Aukje was in ons midden. Met haar humor en optimisme, zette ze lijntjes uit en was ze steeds aan het verbinden.

Aukje speelde ook graag mee met allerlei beachtoernooien, en volgde elke volleybalwedstrijd, liefst in de sporthal en anders op tv. Ze genoot van de kleine dingen. 

Aukje ademde volleybal. Niet alleen vanwege het spel, maar ook vanwege de vele contacten. Altijd aan de klets met deze en gene. Volleybal en gezelligheid was voor haar een gouden combinatie. 

Aukje was al vanaf haar jeugd in de sporthal. Ze was nog lang niet uitgespeeld in dit leven, maar we weten zeker dat ze in de hemel, aan de overkant, met open armen wordt onthaald. Te midden van vele andere sterren.

Longa staat nu ook voor; Loyaal, opgewekt en geliefd Aukje.

In overleg met haar familie organiseren we nog een gedenkdag. We koppelen dit aan een ouder/kind toernooi. Die editie zal heten het ‘Aukje Liesting toernooi’.

Lieve Aukje, bedankt voor wie je was.

Voor altijd in ons Longa`59 hart.