Ria Spekschoor-Bokkers en Bennie Boomgaars werden gehuldigd voor hun 50- en 25-jarig lidmaatschap van het Dames- en Herenkoor St. Werenfridus. Foto: PR

Ria Spekschoor-Bokkers en Bennie Boomgaars werden gehuldigd voor hun 50- en 25-jarig lidmaatschap van het Dames- en Herenkoor St. Werenfridus. Foto: PR

Verlaat Caeciliafeest in Zieuwent

Cultuur

ZIEUWENT - Op zondagmiddag 10 april kon het Dames- en Herenkoor van de St. Werenfriduskerk dan eindelijk weer hun Ceciliafeest vieren. Niet zoals gebruikelijk op 22 november, de dag van de kerkmuziekpatrones St. Cecilia ,want dit was al niet meer mogelijk geweest sinds het jaar 2020. 

Het feest werd begonnen met koffie en een lekker gebakje. De voorzitter opende het feest en stond stil bij de leden die het koor de afgelopen twee jaar zijn ontvallen. Daarna was het tijd voor de huldiging van de jubilarissen.

Ria Spekschoor-Bokkers, 50 jaar lid
Ria is een trouwe alt, die vrijwel altijd aanwezig is op de repetitie om zich voor te bereiden op de gezangen in de vieringen die komen. En ze is ook trouw bij de vieringen aanwezig. Ze heeft geen plankenkoorts en durft zich goed te laten horen tijdens het zingen. Ook is ze een goede PR-vrouw voor het koor; ze heeft zelfs haar broer zover gekregen om bij het koor te komen zingen.

Bennie Boomgaars, 25 jaar lid
Bennie zingt met verve de tenorpartij en is zeer stemvast. Als je beneden in de kerk zit, kun je hem altijd goed horen. Helaas kan Bennie niet alle vieringen meezingen, omdat hij dan beneden in de kerk als koster aanwezig is. Bennie is jarenlang bestuurslid van het koor geweest. De leden hebben genoten van de fietstochten die hij uitzette en vele onbekende wegen en zandpaden in onze naaste omgeving zijn ook door de leden ontdekt tijdens deze fietstochten.

Nadat de voorzitter de jubilarissen toegesproken had, werden de versierselen opgespeld en de oorkonde en bloemen uitgereikt. Daarna namen de jubilarissen de felicitaties van iedereen in ontvangst en had men nog een gezellige middag met elkaar.