De winnaar van de vorige editie: Marc Krabben. Foto: Ronald Hummelink

De winnaar van de vorige editie: Marc Krabben. Foto: Ronald Hummelink

Autosterrit op Hemelvaartsdag in Harreveld

Algemeen

HARREVELD - Na eerdere geslaagde edities, wordt er dit jaar wederom op Hemelvaartsdag 26 mei een Harreveld on Wheels autosterrit georganiseerd. In navolging van het aloude festijn, waarbij Harreveld overlopen werd met alles wat op wielen reed, werd hier op gepaste wijze een vervolg gegeven. Een traditie die Harreveld groot maakte!

De deelname is voor iedereen, gezinnen, kameraden, buren of wie dan ook. Let wel, naast de bestuurder, heeft men natuurlijk wel iemand nodig voor de navigatie. De autosterrit is bedoeld voor auto’s en/of kleine busjes. Motoren of andere motorvoertuigen worden helaas niet toegelaten. Men kan deelnemen door zich vóór 22 mei aan te melden via info@cafedeboer.nl. Start en finish van de autosterrit is dit jaar bij Café de Boer. Deelnemers kunnen zich op op Hemelvaartsdag vanaf 14.00 uur inschrijven bij Café de Boer, waarna er dan kan worden gestart vanaf 14.30 uur. De kosten voor deelname per auto is € 5,-.

De route leidt wederom door de prachtige Achterhoek, grote wegen worden zoveel mogelijk vermeden. Op de routebeschrijving staan aanwijzingen die je dan zelf langs de route moet gaan zoeken. De gemiddelde snelheid die gereden wordt tijdens de sterrit is 30 km per uur. De afstand van de route is niet al te groot, zodat iedereen binnen 2 uur rijden binnen behoort te zijn. 

Aan deze autosterrit is een wedstrijdelement verbonden, het is namelijk de bedoeling dat je de juiste tijd rijdt over de te rijden route. En de route moet natuurlijk ook nog eens foutloos gereden worden. De winnaar zal na afloop van de autosterrit bekend worden gemaakt en uiteraard staat er voor de winnende equipe een leuke prijs en de Harreveld on Wheels wisselbeker te wachten.