Groepsfoto van de jubilarissen. Foto: Marie-Louise Papen
Groepsfoto van de jubilarissen. Foto: Marie-Louise Papen

Fanfare & Slagwerkgroep Antonius maakt feestelijke reis door Europa

VRAGENDER - Feest op zondag 1 mei voor Fanfare & Slagwerkgroep Antonius. Naast het heugelijke feit dat er na twee jaar weer een concert gegeven kon worden, werden in de pauze negen jubilarissen gehuldigd.

De slagwerkgroep opende onder leiding van Michiel Bütterhof het voorjaarsconcert met het thema  'Een muzikale reis door Europa'. Zij begonnen de reis met een swingende 'Bongo Swing' gevolgd door 'Drumstart' waaruit bleek dat het met de dynamiek van de slagwerkgroep wel goed zit. Voordat het stokje werd overgedragen aan de fanfare werden er nog verschillende beats ten gehore gebracht met het stuk 'Bozzio Beats'.

De fanfare vertrok vervolgens, met dirigent Gerd Wensink, in muzikale richting naar Italië met het stuk 'Overture to the Gadfly'. Een bezoekje aan Nederland middels de aansprekende compositie 'Concordia' kon op de Europese reis natuurlijk niet ontbreken. Met 'Valero', de laatste showtopper voor de pauze, werd Portugal bezocht.

Na de pauze werden de jubilarissen gehuldigd. Monique Nijrolder en Marie-Cecile Idink, beiden 25 jaar lid van de vereniging. Rudie Elschot, Erwin Nijrolder, Claudia Meekes, Christel Veenbrink, Anita Wopereis en Bas Ubbink, vanwege hun 40 jaar lidmaatschap van de vereniging. Alle jubilarissen, trouw lid en actief bij verschillende vereniging-gerelateerde activiteiten, ontvingen een speldje met oorkonde van de KNMO en een bos bloemen.

Een speciale huldiging was er voor Harrie Wopereis. Zeventig jaar lid en erelid van de vereniging en altijd nog zeer betrokken bij alle activiteiten. Hij kreeg een speldje van de KNMO opgespeld en ontving eveneens een oorkonde en een bos bloemen.

Na deze feestelijke huldigingen lieten de leerlingen van de slagwerkgroep onder leiding van Harm Groot Zevert horen dat ze heel wat in hun mars hebben. Daarna werden de leerlingen meegenomen op reis met 'You’re welcome' gevolgd door een lekker vrolijk ritmisch stuk 'Babongo Tribe'. De slagwerkgroep sloot met 'Taiko', een Japans uitstapje, hun reis af. Vervolgens was het de beurt aan de fanfare leerlingen. Onder leiding van Dyon Jansen lieten zij horen dat ze al een aardig toontje kunnen blazen.

De fanfare vervolgde haar reis door Europa. Met een trompetsolo werd het temperamentvolle 'El Torico de la Cuerda' ten gehore gebracht waarmee men zich zo tussen de stierengevechten in Spanje kon wanen. Daarna ging het met 'Lord Tullamore' met het opzwepende, uitdagende karakter door naar de Ierse volksmuziek. Tot slot werd Zweden bezocht met een vlotte medley van de ABBA musical 'Mama Mia' waarin ook de leerlingen van de fanfare mee speelden.

Na deze geslaagde muzikale middag werden de dirigenten en muzikanten door een volle zaal bedankt met een daverend applaus.