Longa ’30 komt ondanks vele kansen uit op gelijkspel

LICHTENVOORDE - Afgelopen zondag heeft Longa ’30 de uitwedstrijd tegen Juliana ’31 in Malden met 2-2 gelijkgespeeld.

De ploeg van Dennis van Toor begon scherp aan de wedstrijd. Met een mooie aanval wist het direct tot een goede kans te komen. Rick Bosma schoot namelijk rakelings naast na een goede poging van net buiten het strafschopgebied. Juliana ’31 bleef moeite houden met de bewegende middenvelders van Longa '30, maar wist in de 10de minuut te profiteren van balverlies achterin. Aanvaller De Zeeuw kon de bal binnenkoppen nadat deze uit de kluts bij hem terechtkwam: 1-0.

Longa ’30 bleef na de achterstand doorgaan met het creëren van aanvallen en was dominant aan bal. Uiteindelijk resulteerde een goede corner van Tim Bader tot een doelpunt. Verdediger Jelme Stevens wist in de 19de minuut binnen te koppen en bracht de stand weer terug tot 1-1.

Na de gelijkmaker kreeg Longa ’30 steeds meer vertrouwen en wist het wederom uit een hoekschop te scoren. Deze keer was het Rolf Kruip die binnen knikte: 1-2. Helaas voor Rolf moest hij een aantal minuten later het veld verlaten nadat een terugkerende blessure weer opspeelde. Na de wissel had Longa ’30 moeite om druk op de bal te zetten. Dit leidde net voor rust tot een levensgrote kans voor Juliana ’31, maar Mattheys Kuypers wist fortuinlijk de bal van de lijn te halen. Zo kon Longa ’30 met een voorsprong de kleedkamer in.

In de beginfase van de tweede helft golfde het spel op en neer en werd het voor de toeschouwers een vermakelijke wedstrijd om te zien. Beide ploegen werden voornamelijk via counters gevaarlijk. Uiteindelijk wist wederom aanvaller De Zeeuw te scoren in de 65ste minuut. Dit doelpunt was zeer dubieus, gezien duidelijk te zien was dat hij de bal met de arm over de lijn tikte. Helaas, voor Longa ’30, keurde de scheidsrechter het doelpunt goed (2-2). Na dit doelpunt bleef het spel op en neer gaan en kreeg Longa ’30 een aantal goede kansen. Tim Bader nam een bal prachtig uit de volley, maar de keeper van Juliana ’31 wist deze goed te redden. Naast Tim, kregen Rick Bosma en Jordi Besselink ook een aantal goede kansen, maar helaas werden deze ook niet benut. In de allerlaatste minuut werd zelfs de bal nog tot driemaal toe van de lijn afgehaald. De stand bleef hierdoor gelijk en eindigde de wedstrijd in 2-2.

Longa ’30 kan terugkijken op een prima wedstrijd waarin het zichzelf tekort heeft gedaan. Op zaterdag 14 mei speelt Longa ’30 de volgende wedstrijd thuis tegen buurman RKZVC uit Zieuwent. De aftrap is om 18.00 uur.