Winst voor DS1 HV Erix in streekderby

Op zaterdag 30 april speelden de dames van HV Erix DS1 de streekderby tegen Pacelli DS2. In de eerste wedstrijd tegen Pacelli had Erix de punten weggegeven, dus ze waren extra gebrand dit deze keer niet te doen. Met aanvulling van enkele dames A speelsters gingen de dames van start. Al vanaf het beginsignaal was duidelijk dat Erix de punten koste wat het kost in Lichtenvoorde zou houden. Er werd fel verdedigd en aanvallend was er creativiteit, wat zorgde voor mooie gevarieerde aanvallen. Het ging even gelijk op, maar al snel wisten de dames van Erix een voorsprong te behalen. Ruststand 12-6 voor HV Erix.

De coach was duidelijk; blijf zo fel in de verdediging, bouw de aanval rustig op, geen toverballen en alleen volledige kansen benutten. De dames leken hier goed naar te luisteren, want de eerste 10 minuten gingen ze door zoals ze in de 1e helft waren geƫindigd. Helaas kwam na 10 minuten de klad erin. Er werd onzorgvuldig gespeeld en te snel op doel geschoten. Hier wist Pacelli van te profiteren en kwam eenvoudig tot scoren. Gelukkig hadden de dames van Erix in de 1e helft een mooie marge opgebouwd en konden ze de overwinning alsnog binnenhalen. Eindstand: 20-18 voor HV Erix.