Bertha Reijerink (r) samen met haar man André en Corrie en Rob Teunissen. Foto: PR

Bertha Reijerink (r) samen met haar man André en Corrie en Rob Teunissen. Foto: PR

Bertha Reijerink - Bannink neemt na 49 jaar afscheid van Teunissen Mode

‘De familie Teunissen is een fantastische familie en sublieme werkgever’

Door Jan Hendriksen en Rob Teunissen

RUURLO – Ze werd op haar allerlaatste werkdag vorige week vrijdag overrompeld door alle lieve hartelijke woorden, kaarten, geschenken en niet het minst door haar werkgever en collega’s die in de winkel een overheerlijk ontbijtbuffet hadden georganiseerd. Bertha Reijerink–Bannink uit Lichtenvoorde nam na bijna 49 jaar afscheid als medewerkster van Teunissen Mode in Ruurlo omdat ze haar pensioengerechtigde leeftijd (66) heeft bereikt.

Bertha Reijerink–Bannink kwam in november 1973 bij Teunissen Mode in dienst. De geboren en getogen Barchemse solliciteerde bij André en Jo Teunissen op de functie van verkoopster. “In die periode kende Teunissen nog een meubelafdeling en had de modeafdeling ook nog ondergoed, stoffen en kleinvakartikelen in haar assortiment”, zo herinnert de Lichtenvoordse zich. In die 49 jaar bouwde Bertha een hele sterke band met de vaste klanten van Teunissen Mode op. Veel van hen kwamen speciaal op de dagen dat Bertha er was om door haar geholpen te worden. In de begin jaren werkte ze fulltime. In de laatste decennia als parttimer. De laatste werkdag begon vrijdagmorgen toen één van haar collega's haar ophaalde vanuit haar woonplaats om haar naar het werk te rijden. Wel heel vroeg, ruim twee uur voordat de winkel open zou gaan. De collega's hadden namelijk voor een goed gevuld ontbijtbuffet gezorgd. Gezamenlijk met hele team en Rob Teunissen werd er in de winkel ontbeten. Toen de winkel haar deuren had geopend kwamen er al direct veel mensen binnen om afscheid te nemen van Bertha. Rob en Corrie Teunissen hadden speciale taartjes laten maken met op ieder portie een afbeelding van Bertha. Meer dan honderd mensen kwamen een bezoek brengen en Bertha bedanken voor de goede adviezen in de afgelopen jaren en ze genoten van de koffie en het gebakje. Zelf werd Bertha bedolven onder bloemen, hartelijke warme woorden en cadeaus. Na zoveel jaren is de band met de klanten dan ook erg waardevol geworden. Bertha genoot zichtbaar dan ook enorm van deze dag.

Loyaliteit en trouw
Vóór in de winkel lag een groot fotoboek waar iedereen die afscheid van haar nam iets in kon schrijven. Veel bezoekers maakten daarvan gebruik. Het was dan ook een waardevolle dag met een lach en een traan. Rob Teunissen: "Wij zullen Bertha erg gaan missen. Ik kan me nauwelijks herinneren dat ze er niet was. Het komt tegenwoordig niet veel voor dat werknemers zolang op dezelfde plek blijven. Het zegt iets over de loyaliteit en trouw van Bertha. Ze was een boegbeeld voor Teunissen Mode in Ruurlo. We zijn bijzonder blij dat Bertha deze dag heeft mogen beleven en we wensen haar en haar man alle goeds toe voor de komende tijd. Dat heeft ze zeker verdiend.”

'Subliem'
Op haar beurt bedankte Bertha Rob en Corrie Teunissen en haar collega’s voor al die prettige jaren. “De familie Teunissen is een fantastische familie en sublieme werkgever. Ik ben altijd met ontzettend veel plezier naar mijn werk gegaan. Ook in de afgelopen twee jaar die door de corona heel bijzonder waren. Maar gelukkig heb ik op een waardige en dankbare wijze afscheid kunnen nemen. Ik zal deze dag dan ook nooit vergeten. Dank aan iedereen.”