Erix blijft op titelkoers

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag eindelijk weer eens gewonnen na twee nederlagen op rij. Al gauw werd duidelijk dat Erix de betere ploeg was, want het pakte gelijk het initiatief in de wedstrijd tegen Halle.

Erix viel aan en Halle probeerde snel om te schakelen door alle ballen snel lang naar voren te spelen. Erix kreeg in de openingsfase ook de betere mogelijkheden en in de 19de minuut kwam Erix dan verdiend op voorsprong. Een goede voorzet vanaf rechts door Viggo te Woerd werd door Nordin Stevens keurig binnengekopt. 1-0. Niet veel later kreeg Erix een vrije trap net buiten de 16-meter van Halle. Deze vrije trap werd door Harm Spekschoor rakelings langs de kruising geschoten. In de 22ste minuut viel de 2-0 na een goede combinatie tussen Rick ten Have en en Nordin Stevens binnen de 16-meter waarbij Nordin zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Erix zette meteen weer druk op Halle en dit resulteerde in de 25ste minuut in de 3-0. Twan Spekschoor schoot de bal hard en laag binnen na goed voorbereidend werk van Duke Gralike. Erix was in deze fase veel sterker en Halle kwam er niet aan te pas. In de 30ste minuut stuurde Duke Gralike met een keurige dieptepass Juup te Woerd de diepte in. Juup sneed naar binnen en rondde binnen de 16-meter beheerst af. 4-0. Hierna deed Erix het wat rustiger aan en liet de bal rustig rondgaan. Op slag van rust was het Duke Gralike die met een goede actie vanaf de linkerkant voor de 5-0 ruststand zorgde.

Na rust vond Erix het prima en een aantal basisspelers werd rust gegund met het oog op de komende belangrijke drie resterende wedstrijden waarin de titel moeten worden binnengehaald. Halle probeerde het nog wel maar de overtuiging en het geluk om nog een tegentreffer te maken ontbrak. Erix probeerde de wedstrijd verder rustig uit te spelen. In de 71ste minuut scoorde invaller Toon Klein Avink beheerst de 6-0 na een goed lopende aanval. In de 81ste minuut leek Halle dan toch nog de eretreffer te maken. Na een overtreding binnen de 16-meter kreeg Halle een penalty, deze werd keurig gered door Erix-doelman Tim Klein Tank waardoor voor Halle de hatelijke 0 op het scorebord bleef.

Door de nederlaag van mede-titelconcurrent Z.Z.C. ’20 tegen Lochuizen bedraagt op de ranglijst de voorsprong nu 4 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. De voorsprong op nr. 3, G.S.V. ’63 (3-2 winst tegen DEO vanmiddag), bedraagt ook 4 punten maar G.S.V. ’63 heeft hierbij wel een wedstrijd minder gespeeld. Dus alles ligt nog open wat betreft de titelstrijd.

Aanstaande zondag 15 mei is Erix vrij en zondag 22 mei staat de uitwedstrijd bij Lochuizen op het programma.