RKZVC zakt tweede helft door de ondergrens

ZIEUWENT - Voorgaande twee wedstrijden lag de basis van de verloren wedstrijd in de eerste helft, vandaag in de tweede helft. Maar vanaf de 35ste minuut begon het zich al af te tekenen.

De eerste tien minuten gebeurde er aan beide kanten weinig maar in de 11de minuut was het zo maar raak voor Minor. Na een pass binnendoor kon Cem Unal vrij doorlopen en in alle rust de 1-0 binnen schuiven. RKZVC nam daarna het heft in handen. In de 15de minuut gaf Sven Jurjus een mooie voorzet naar de tweede paal waar Sjors Storkhorst hard op de paal kopte. De bal kaatste daarna terug op het hoofd van Sjors waardoor hij alsnog de 1-1 scoorde. Na een goed half uur gaf de opkomende Toby Bokkers een mooie lage voorzet die door Jens Schutten vanaf elf meter mooi en laag in de korte hoek werd geschoten voor de 1-2. Hierna was het met de aanvallende intenties van RKZVC wel zo´n beetje gedaan. RKSV Minor nam volledig het initiatief en creëerde diverse kansen. Het was met name aan keeper Tim Penterman te danken dat de voetballers uit Nuth voor rust nog niet scoorden. Tim redde zeker vijfmaal op doelpogingen van Minor. Bij één daarvan kon hij een afstandsschot nog net met de vingertoppen tegen de lat drukken.

Na rust kreeg Mitchell Jansen bijna vanaf de aftrap de eerste kans maar hij treuzelde net iets te lang. RKZVC kreeg daaruit drie corners maar kon er weinig mee doen. Daarna sloeg de wedstrijd volledig om in het voordeel van RKSV Minor. De eerste mogelijkheden werden door hen nog niet benut maar in de 49ste minuut werd een schot in eerste instantie nog door Tim Penterman gered maar Ceylan Amory kon de rebound vrij binnen tikken voor de 2-2. In de 55ste minuut volgde al de 3-2. Jean-Louis Hassan kon vrij doorlopen en in alle rust de 3-2 in de verre hoek binnen schuiven. In de tien minuten daarna probeerde RKZVC de bakens nog wel weer te verzetten maar lukte de afronding door Sjors Storkhorst niet. Bij de eerste poging over afstand ging de bal over de keeper maar ook ruim over goal. Bij zijn tweede poging redde de uitlopende keeper van RKSV Minor. Daarnaast werden twee andere doelpogingen geblokt. In het resterende halfuur kreeg RKZVC nog wel een aantal corners en vrije trappen maar die leverden geen echt gevaar meer op. RKSV Minor maakte daarentegen dankbaar gebruik van de ruimte die het kreeg door de aanvallende intenties van RKZVC. Minor wist de Zieuwentse aanvallen in het algemeen redelijk gemakkelijk op te vangen en werd zelf steeds gevaarlijker in de counters. Na een verloren kopduel in de 73ste minuut viel de bal midden voor de Zieuwentse goal vrij voor de voeten van Cem Unal die simpel de 4-2 binnen schoot. RKZVC leek er niet meer in te geloven en RKSV Minor voetbalde daarna de wedstrijd eenvoudig uit. Enkele schoten van RKSV Minor gingen nog ruim langs en één ging recht op Tim Penterman. In de 90ste minuut kwamen twee spelers echter samen vrij door, speelden Tim uit waarna Zlatko Zejnilovic het laatste zetje gaf voor de 5-2 eindstand.

Bij winst had RKZVC zich vandaag zo goed als veilig kunnen spelen. De tweede helft laat echter een vervelend gevoel achter. RKZVC heeft, met nog drie wedstrijden te spelen, acht punten voorsprong op Longa ’30 dat nog vier wedstrijden heeft te spelen. Komende zaterdag is dus een soort van degradatiekraker in Lichtenvoorde. Bij winst door RKZVC in Lichtenvoorde heeft het zich veilig gespeeld. Bij verlies neemt de spanning in de strijd tegen degradatie sterk toe.

Zaterdag 14 mei speelt RKZVC uit om 18.00 uit tegen Longa ´30.