Doetinchemse handbaldames maatje te groot van Hv ERIX DS1

Afgelopen zaterdagavond stond voor de dames van Hv Erix de uitwedstrijd tegen de dames van Hv Artemis ’15 op het programma. Het beloofde vooraf al een lastige pot te worden, dit omdat Artemis op de tweede plek van de ranglijst staat en ook de eerdere thuiswedstrijd al verloren werd. 

Door uiteenlopende redenen beschikte de ploeg van trainer en coach Willy Kleinmeulman over een krappe selectie van slechts twee wisselspelers; desondanks waren de dames van Erix er op gebrand om de goede reeks van de laatste weken (twee keer winst) door te zetten deze avond. Al direct aan het begin van de wedstrijd bleek dit een lastige klus. Daar waar door Hv Erix soms nog wel een bal gemist werd, zat elke bal van Artemis geplaatst in de goal. Hierdoor werd er al snel tegen een ruime achterstand aangekeken. Maar de dames van Hv Erix toonden vechtlust en hadden hun verdediging goed op orde waarna ook aanvallend wat meer gebracht kon worden. Dit resulteerde in een ruststand van 12-8, wel in het voordeel van de dames uit Doetinchem. 

Daar waar na rust de dames van Artemis nog een stapje extra konden zetten, moesten de dames van Hv Erix hierop het antwoord schuldig blijven. De cirkel werd nog een paar keer mooi vrij gespeeld en ook van afstand wisten ze nog mooi te scoren, maar de dames van Artemis waren deze avond een maatje te groot. 

Komende week worden er door de dames van Hv Erix nog drie (inhaal)wedstrijden gespeeld, allereerst komende woensdag in en tegen Huissen.