Komend weekend is er een middeleeuwse markt in Vreden. Foto: PR
Komend weekend is er een middeleeuwse markt in Vreden. Foto: PR

Middeleeuwse markt in Vreden

Bijzonder uitje net over de grens

VREDEN - Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei is iedereen van harte welkom bij het Iers-Schotse historische feest in Vreden, vlak over de grens bij Winterswijk. In het stadspark van Vreden is er in dat weekend van alles te doen en te beleven. Het wordt een middeleeuws feest voor jong en oud. Vele artiesten uit het heel Duitsland geven geweldige voorstellingen. Denk aan muzikanten, narren, ridders te paard, barden, vuurspuwers, marktmeesters, herauten, heksen, Vikingen en nog veel meer. De entree is het hele weekend gratis.

Op vrijdag 13 mei vanaf 17.00 uur begint het grote spektakel met de intocht van het leger. Dat gaat niet ongemerkt. Het leger heeft zich daarvoor bij de opening van de markt al luidruchtig kenbaar gemaakt. Aansluitend wordt het genieten van prachtige zang. Er zijn speciale optredens van de fantastische barden Glengar, Tales of Tinnef, Vrevel, The Boggers en Outfield Westwood. Bard Amo zingt ook flink mee. De nar Tamino en de lieve heks Cara heten het hele weekend bezoekers welkom en dompelen ze in een magische sprookjessfeer.
Op zaterdagavond treden Black Sheep en The Baltic Scots op, daarbij ondersteund door een fantastische vuurwerkshow. Op zondag treden weer veel artiesten op. De Sound of Scotland Pipes and Drums komt met liefst tien tot vijftien leden. De cavalerie geeft twee keer per dag een geweldige show waarbij lansen en zwaarden een hoofdrol spelen. ‘s Avonds is er een vuurwerkshow. De groep Sword Gym gaat letterlijk in volledige uitrusting de strijd aan.