Degradatiezorgen KSV nemen toe na nederlaag

VRAGENDER - Onder een strakblauwe lucht en zomerse temperaturen moest KSV op zondagmiddag op sportpark De Bult aantreden tegen de nummer 5 Keijenburgse Boys. In deze wedstrijd was het voor KSV de laatste kans om te ontkomen aan promotie/degradatiewedstrijden en dan was het ook nog afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Dus een overwinning was deze middag absoluut een must.

Helaas moest het in deze wedstrijd gebeuren zonder de op dreef zijnde Erwin van de Wolfshaar die vanwege andere verplichtingen absent was en de geblesseerde spits Ruben Klein Gebbinck, naast de reeds bekende blessure gevallen.
In de eerste helft golfde het spel op en neer en was het vooral in het begin Keijenburgse Boys die met een aantal gevaarlijke corners zorgde voor veel gevaar in het 16-meter gebied van KSV. Geleidelijk aan speelde KSV zich onder de druk vandaan en kwam het beter in haar spel. Dit resulteerde in een aantal kansen voor met name gelegenheidsspits Max Elshof, Teun Lageschaar met een ferme kopbal en Anthony Porskamp met een bekeken schuiver. Helaas leverde dit geen doelpunt op en intussen moest men achterin alert blijven op de snelle uitvallen van de jonge ploeg van Keijenburg. De ruststand van 0-0 was dan ook een terechte afspiegeling van de eerste helft.
Na de rust was het echter Keijenburgse Boys dat veel scherper was en KSV kwam er niet meer aan te pas en werd steeds verder teruggedrongen. Mede door het formidabel optreden van keeper Wesley Keegstra bleef KSV in de wedstrijd en mocht het nog hopen op een positief resultaat. In de 62ste minuut werd de moegestreden Rick Tanck vervangen door Indy Ubbink, maar deze wissel zorgde niet voor meer aanvallende dreiging. De kansen regen zich aaneen voor Keijenburg, maar steeds stuitte men op keeper Wesley. Echter in de 73ste minuut werd een onnodige overtreding begaan en de toegekende vrije trap werd genadeloos om het muurtje gekruld in de verre hoek 0-1. Kort hierna werd Daan Ribbers ingebracht voor Teun Lageschaar, maar ook deze wissel bracht geen verandering in het vertoonde spelbeeld. KSV wist geen kansen te creƫren. Keijenburg bleef maar pressen op de verdediging van KSV en KSV kwam niet meer aan aanvallen toe en moest lijdzaam toezien dat deze wedstrijd als een nachtkaars uitging.