Foto: Betsy Holweg

Foto: Betsy Holweg

Minisoos Harreveld viert 15-jarig jubileum

Maatschappij Harreveld

HARREVELD - Het is in Harreveld een begrip: de Minisoos. Iedere donderdagochtend komen (oud-)bewoners, die door de fysieke beperkingen van het ouder worden niet meer met het reguliere verenigingsleven kunnen meedoen, bij elkaar in Dorpshuis ’t Kempken. Voor vervoer en begeleiding wordt gezorgd door een team van vrijwilligers. Binnen wacht een gevarieerd programma. Zo blijft men onderling verbonden en is het gezellig samen. Een blijvertje, want Minisoos Harreveld bestaat nu al 15 jaar!

Koffietijd
Op 23 juni werd dit gevierd met deelnemers, vrijwilligers, bestuur en partners bijeen. Naar goed gebruik werd geopend met koffie én ditmaal een feestelijk gebakje. Maria Rietberg, die samen met Betsy Holweg de wekelijkse coördinatie verzorgt, bedankte de aanwezige bestuursleden Josefien en Stanny Stoltenborg, Francis ten Have, en in het bijzonder Minisoos-oprichtster Thea ten Have met lovende woorden en een fraaie bloem. Al snel volgde het befaamde advocaatje met slagroom.

Verrassing
Klapper op de vuurpijl was de danssessie met Audrey Veldkamp van Danskracht. Op aanstekelijke wijze wist zij menigeen te enthousiasmeren. Vanaf de stoel, tot in koppels over dansvloer, iedereen kon meedoen. Van quickstep tot polka, meerdere varianten op verschillende muziek kwamen weer eens voorbij; voor velen een feest der herkenning. Na enigszins van ‘de schrik’ te zijn bekomen, werd in het afsluitende borreluurtje nog gezellig nagepraat met een drankje en versbereide hapjes.

Minisoos Harreveld kijkt terug op een geslaagde viering van haar 15-jarig jubileum. De organisatie bedankt iedereen die, gedurende de jaren, heeft bijgedragen aan dit succes.