Marle Berendsen bouwde haar eigen corsowagen Beertje. Foto: Dinès Quist
Marle Berendsen bouwde haar eigen corsowagen Beertje. Foto: Dinès Quist

CorsoKIDS: Marle doet dit jaar alles zelf

Maatschappij Lichtenvoorde

CorsoKIDS: Marle doet dit jaar alles zelf

LICHTENVOORDE - Een grote gele beer pronkt parmantig in de tuin van Marle Berendsen. “Het is een gummibeer,” vertelt Marle (9). De beer staat op een karretje die zij zal voorttrekken tijdens de corso op 11 september. Het is niet de eerste keer dat Marle meeloopt. Al drie keer eerder liep zij de corsoroute met de jeugdwagen van Lansink-Bluiminck. “Ik wilde graag een keer een eigen wagen maken, omdat ik graag alles zelf wilde doen, van het idee bedenken tot aan de bloemen plakken.”

Door Dinès Quist

Reclamebord als inspirator
“Van de winter wist ik al dat het een beer moest worden. Toen we een keer bij een supermarkt waren stond daar een reclamebord van een grote gele gummibeer die net zo groot was als ik. Toen wist ik hoe de beer eruit moest komen te zien. Pappa maakte er een foto van.” Met een beetje hulp van haar broer die het idee uitwerkte op de computer en de levensgrote gummibeer uitprintte, ging Marle aan de slag. Houten latten, isolatieplaten, tape en een helpende hand van haar vader waren ervoor nodig om de gummibeer te bouwen. “De beer is precies 1 meter en 40 cm lang, even groot als ik. Hij staat op een karretje daarom lijk ik kleiner. Het karretje hebben we op Marktplaats gevonden en we hebben er een geheim luikje in gemaakt waar ik mijn spulletjes in kan stoppen tijdens het corso.”

Beertje Berendsen
Marle heeft in de zomervakantie hard gewerkt aan haar corsowagentje, zo hard dat de beer half augustus al klaar is om beplakt te worden. Maar ze moet nog even geduld hebben voordat de beer versierd kan worden met dahlia’s. In de tussentijd schakelt ze haar broertje in om uit te rekenen hoeveel bloemen ze nodig heeft. “Mijn wagen gaat ‘Beertje’ heten, heel toevallig lijkt dat op mijn achternaam Berendsen.”

Marle Berendsen bouwde haar eigen corsowagen Beertje. Foto: Dinès Quist