De promotiekaravaan in 2019. Foto: PR

De promotiekaravaan in 2019. Foto: PR

Promotiekaravaan Bloemencorso geeft clubs de kans zich gratis te presenteren

LICHTENVOORDE - Ook dit jaar biedt de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (SBL) verenigingen, organisaties en bedrijven de kans om zichzelf te presenteren in de promotiekaravaan. De promotiekaravaan trekt over de corsoroute vóór het Bloemencorso uit. “Met tienduizenden bezoekers langs de kant een ideale kans om je te laten zien”, aldus voorzitter Herman ter Haar. 

In aanloop naar de tweede zondag in september wordt op de vele bouwlocaties hard gewerkt aan de corsowagens. Het Bloemencorso zet Lichtenvoorde op de kaart, weet Herman ter Haar. “Daarvoor komen mensen naar Lichtenvoorde. Maar het corso is ook de start van de kermis en veel gezelligheid bij de restaurants en cafés. Er valt veel te beleven. Het ideale moment om jezelf als bedrijf, organisatie of als sponsor van het corso te laten zien.” 

Promotiekaravaan
De promotiekaravaan is een vast onderdeel van de optocht. Volgens Ter Haar komen bezoekers steeds vroeger naar Lichtenvoorde. “Om een leuke plek langs het parcours uit te zoeken, maar ook omdat ze er zin in hebben en totaalvermaak willen. We willen ze graag op hun wenken bedienen, door middel van een soort voorprogramma. De promotiekaravaan is daar onderdeel van.”

Maatschappelijke instellingen
Naast bedrijven en sponsoren wil de SBL vooral verenigingen, stichtingen en goede doelen uit Oost Gelre de kans bieden zich te presenteren. Herman ter Haar hoopt dat ze er gebruik van maken. “Het is een prachtige gelegenheid je te laten zien. Net als bij het corso draait het daar ook om vrijwilligers, saamhorigheid en verbondenheid. Dat mag je best laten zien en horen.”

Meedoen aan de karavaan
Deelname aan de promotiekaravaan is gratis. Aanmelden kan via een mail naar info@bloemencorso.com. Daar kunnen belangstellenden ook terecht met vragen. "We hebben er inmiddels ervaring mee en kunnen deelnemers helpen met tips en trucs om invulling aan de promotie te geven. Lichtenvoorde heeft veel te bieden, het zou mooi zijn als we dat op corsozondag op een leuke manier kunnen laten zien.”