Silvio Gierkink (links) en Wout Steentjes. Foto: PR

Silvio Gierkink (links) en Wout Steentjes. Foto: PR

Start verkoop woningen in voormalige kerk
Vragender

VRAGENDER - In het hart van Vragender staat de beeldbepalende Sint-Antonius van Paduakerk. Aan de ene kant omringd met gezelligheid van horecabedrijven en sportactiviteiten en aan de andere kant omgegeven met veel groen en volop rust. Voor vele generaties inwoners van Vragender en omwonenden is dit een bijzondere plek. 

Het project ‘Wonen onder de toren’ zorgt ervoor dat deze bijzondere plek behouden blijft en er tevens ingespeeld wordt op de woningnood. De kerk krijgt namelijk een nieuwe bestemming en wordt getransformeerd tot woongebouw. In totaal worden er negen unieke woningen gerealiseerd, waarvan acht met een eigen tuin en één met een eigen dakterras.

De negen woningen hebben de charme van het kerkgebouw, gecombineerd met de luxe en het comfort van een nieuwbouwwoning. “De afwerking en sfeer zijn van een zeer hoog niveau”, vertelt makelaar Silvio Gierkink van makelaarskantoor Gierkink Makelaars.

De architectonische stijlelementen blijven intact waardoor de beeldbepalende uitstraling onveranderd blijft. Zo blijven onder andere de spanconstructies en de gemetselde togen in zicht.

Ook collega-makelaar Wout Steentjes van Steentjes Makelaars is content met dit project. "De realisatie van deze negen woningen komt de leefbaarheid van Vragender ten goede. Er is een groot gebrek aan woningen voor zowel senioren als jongeren. Dit is een mooi voorbeeld van hoe een karakteristiek gebouw behouden blijft en functioneel wordt getransformeerd tot woningen. Dit alles met de sfeer van toen en het comfort van nu."

De kerkwoningen zijn toegankelijk via de ‘Kerkstraat’ en beschikken ieder over twee eigen parkeerplaatsen en een eigen bergruimte. De woningen worden voorzien van vloerverwarming en een duurzame warmtepomp (gasloos) voor het verwarmen van de woning.

Inmiddels zijn installatiebedrijf Pierik en bouwbedrijf WBC in opdracht van Antonius Vastgoed B.V. volop bezig met het uitvoeren van de werkzaamheden. Het interieur is verwijderd en er is gestart met de opbouw van bouwkundige draagconstructies.

Ook de pastorie blijft behouden en deze is inmiddels verkocht onder voorbehoud. "De kopers zijn erg enthousiast en willen al snel beginnen met de renovatie", aldus Gierkink.

De verkoop van de negen kerkwoningen start vanaf nu via Steentjes Makelaars en Gierkink Makelaars. Een goede sfeerimpressie is te vinden op www.wonenonderdetoren.nl en de website van de betrokken makelaars. Ook staat het project op Funda. Voor verdere informatie rondom de verkoop van de kerkwoningen kan men contact opnemen met Steentjes Makelaars of Gierkink Makelaars.