Bewoners en hun naasten werken aan het bloemenpaneel. Foto: Marga Klompé

Bewoners en hun naasten werken aan het bloemenpaneel. Foto: Marga Klompé

‘Bloemen plakken en kontjes kniepen’ met bewoners van Mariënhof

Cultuur Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Zaterdagochtend 10 september waren familieleden van bewoners van Mariënhof uitgenodigd voor een creatieve ochtend met hun naaste. Samen hebben zij een bloemenpaneel geknutseld voor de corsodagen in Lichtenvoorde. De Bloemencorso is een groot begrip in locatie Mariënhof. De uitspraak ‘Bloemen plakken en kontjes kniepen’ is zeker niet onbekend bij de bewoners.

Bij binnenkomst proefde je gelijk de sfeer van de corsodagen in Mariënhof. Vrijwilligers hebben de locatie omgetoverd tot het thema Bloemencorso. In het Grand Café zijn de tafels omgebouwd tot knutselplekken. Familieleden en bewoners werden verwelkomd met een kop koffie of thee. Na het nuttigen van de koffie werden de bloemen voorzien van lijm en kon het plakken beginnen. Er werd veel geplakt maar vooral ook veel gelachen samen. “Het was fijn om onze bewoners te zien genieten samen met hun naasten. Zo mooi dat dit weer mogelijk is,” aldus Marian Boers, woonbegeleider Mariënhof.

De heuse ijscokar aan het eind maakte deze creatieve ochtend helemaal compleet. Onder het genot van een ijsje werd het prachtige bloemenpaneel opgehangen. Een geslaagde creatieve ochtend.

Foto: Marga Klompé
Foto: Marga Klompé
Foto: Marga Klompé
Sfeervolle hoekjes. Foto: Marga Klompé
Foto: Marga Klompé