Openbaar examen met saxofoonconcert

WINTERSWIJK - Drie leerlingen van Boogie Woogie in Winterswijk, hét centrum voor cultuureducatie in de regio Oost-Achterhoek , doen op 1 oktober een openbaar D-examen saxofoon. Het zijn Judith Spook uit Aalten (alt), Frans de Wit uit Winterswijk (tenor) en Rien Hagenaars uit Lichtenvoorde (tenor/bariton). Voor het examen hebben zij met elkaar een heel speciaal saxofoonconcert georganiseerd.

Tijdens hun examenconcert zijn solo's, duetten en trio's te horen, soms met begeleiding van Christo Guénov, pianodocent van Boogie Woogie, maar ook met een Big Band van Boogie Woogie. Bovendien wordt het trio bij een aantal stukken waarbij meer stemmen nodig zijn bijgestaan door ervaren saxofonisten van de muziekverenigingen Eendracht en KWOV in Winterswijk.
Het concert is geïnspireerd op de bekende suite 'de Schilderijententoonstelling' van Moessorgski uit 1874. Moessorgski componeerde voor deze suite muziek naar aanleiding van een tentoonstelling in Moskou. Voor het examenconcert Sax'n Art ging het net andersom. Er is muziek uitgezocht en daar zijn dertien kunstenaars bij gevraagd om een kunstwerk te maken. Deze kunstwerken worden op een scherm getoond als de bijbehorende muziek gespeeld wordt.
Het belooft een heel gevarieerd concert te worden met muziek uit de 18de eeuw tot en met muziek die pas net in 2021 door Justin Peña, student aan Artez hogeschool, speciaal voor dit concert is gecomponeerd.
Het examenconcert op 1 oktober is in het Boogie Woogie Cultuurcentrum in Winterswijk (Roelvinkstraat 2) en begint om 15 uur. Toegang gratis, na afloop vrije gift.