Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde over muziektherapie bij dementie

Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde over muziektherapie bij dementie

LICHTENVOORDE - Op woensdag 28 september van 20.00 tot 21.30 uur opent het Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde weer haar deuren in Cultureel Centrum Den Diek aan de Dijkstraat 30 (ingang aan zijde Hamalandhal). Aanmelden is niet nodig. Het thema tijdens deze bijeenkomst is: Muziektherapie bij dementie. Muziektherapeute Fleur Taken legt uit hoe we muziek kunnen gebruiken bij dierbaren met dementie.

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar voorkeursmuziek bij mensen met dementie. Het inhoudelijke gedeelte van de avond (waarom is muziek zo waardevol voor mensen met dementie?) wordt afgewisseld met het samen zingen van liedjes.
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Trefpunt is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

06-13514411