Tien weken lang gratis sporten uitproberen

OOST GELRE - 'Heb je net je zwemdiploma behaald of heb je nog geen leuke sport gevonden? Wat ga jij dan proberen?' Veel ouders en kinderen weten niet wat mogelijk is in hun eigen gemeente en lopen deze vragen aan. De meest bekende sporten worden wel gevonden, zoals zwemmen, voetbal, gym en volleybal. Maar  Oost Gelre heeft nog veel meer te bieden op het gebied van de bewegen én sport.

Met de sportcarrousel wordt kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 9 jaar (groep 2, 3 en 4) uit Oost Gelre de mogelijkheid geboden om voor de duur van tien weken verschillende sporten uit te proberen. Geheel gratis kunnen zij meedoen aan deze reeks proeflessen in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. De start is op 6 oktober. Er is een minimale deelname van tien kinderen, mocht dit niet behaald worden dan gaat helaas dit project niet door en ontvangen mensen die zich op hebben gegeven bericht.

Elke week staat een andere sport centraal. Er wordt dan een training voorbereid door professionals om kennis te maken met de sport. De lokale sportclub, trainer of begeleider bereidt een leuke les van één uur voor, waarbij allerlei oefeningen klaar staan. Op deze manier kunnen kinderen proeven én ervaren wat deze sport inhoudt. Mocht de vereniging of de sportaanbieder niet kunnen op dat moment, dan staan er studenten van Sport en Bewegen klaar om deze sport aan te bieden, zodat er een zo compleet mogelijk aanbod staat.

Vond je kind het zo leuk, dan kan hij/zij aan het einde van deze periode proeflessen volgen bij de club en/of de sportaanbieder zelf.

Opgeven is verplicht en kan online.


www.hamalandhal.nl/activiteiten/oost-gelre-sportcarrousel