HMC maatje te groot voor ZCC

HARREVELD/MARIËNVELDE - De eerste competitiewedstrijd voor HMC in de vijfde klasse was tegen ZZC uit Zelhem. ZZC sprak net als HMC uit te gaan voor het kampioenschap. Op papier dus een gewaagde wedstrijd, hoewel dit zo vroeg in het seizoen ook nog moeilijk te zeggen is.

HMC begon sterk op de zonnige zondagmiddag en had meer balbezit dan ZZC, wat ervoor zorgde dat HMC een aantal keer voor het doel van ZZC kwam. Helaas bleek de laatste paas een aantal keer niet nauwkeurig genoeg, waardoor er geen grote kansen waren in het begin van de wedstrijd. De wedstrijd werd in de 20ste minuut opengebroken door een goal van Niek uit de kluts. Siemen gaf een voorzet die slecht werd weggewerkt waardoor die bij Niek in de voeten kwam. Niek schoot hem vervolgens in de korte hoek, waar de keeper niet meer bij kwam (1-0). Na de 1-0 zakte het bij HMC in, waardoor ZZC beter in de wedstrijd kwam. De 1-1 viel niet veel later na een mooie individuele goal van een aanvaller van ZZC, die keeper Remco kansloos liet. Met een 1-1 tussenstand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Na de rust kwamen de mannen van HMC'17 gebrand het veld op. De tweede helft begonnen de mannen van HMC sterk. Goede combinaties werden uitgevoerd door het middenveld. In de 57ste minuut, na een fantastische combinatie, kwam de bal bij Niek ten Have. Een goede aanname van Niek zorgde ervoor dat hij de bal goed langs de keeper van Zelhem kon schieten (2-1). HMC zakte na de 65ste minuut verder in, waardoor ZZC weer meer kansen kreeg. Maar door het vakkundig keeperswerk van Remco Bokkers werd er niet gescoord. Tevens stond de verdediging ook goed zijn mannetje. In de blessuretijd werd de bal nog een keer naar voren geschoten. De bal werd aangenomen in de 16-meter van de tegenstander door Niek ten Have. Niek werd door een verdediger van ZZC hard onderuit geschopt. Een penalty werd gegeven. Deze kon niet genomen worden door Niek, omdat hij te gehavend uit de strijd was gekomen. Het was de beurt aan Jetze Wiegerinck. Hij schoot de bal in de rechterhoek, de keeper pakte hem. Echter zag de scheidsrechter een fout van de keeper, de penalty moest over. Weer stond Jetze Wiegerinck achter de bal, en dit maal schoot hij de bal wel in de touwen (3-1). De laatste minuten werden goed uit gevoetbald. De drie punten bleven in Mariënvelde. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Lochhuizen op het programma.