Erix behaalt 3 punten in zwaarbevochten overwinning

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag een zwaarbevochten overwinning behaald tegen G.W.V.V. uit Varsselder-Veldhunten. Het werd 3-2 en hiermee doet Erix goed zaken voor rechtstreekse handhaving in de vierde klasse C.

Erix kwam in de 6de minuut al op achterstand. Een foutje in de Erix-defensie, waarbij de bal werd gemist, leidde ertoe dat de fysiek sterke spits van G.W.V.V. alleen richting Erix-doelman Tim Klein Tank kon gaan en daarbij de bal beheerst langs Tim schoot. 0-1. Erix had het in de beginfase moeilijk tegen het fysiek sterke G.W.V.V.. G.W.V.V. kreeg in de 10de minuut, schot net naast na een cornerbal, en in de 12de minuut, waarbij de spits alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank opdook, goede kansen op de 0-2. De Erix-defensie had in de eerste helft de handen vol aan de fysiek sterke spits van G.W.V.V. In de 14de minuut kreeg Juup te Woerd een grote kans op de gelijkmaker voor Erix. Juup verscheen alleen voor doelman van G.W.V.V., echter Juup zijn schot ging via de binnenkant van de paal net niet binnen. Erix kwam steeds beter in de wedstrijd en in de 25se minuut kreeg Erix wederom een grote kans op de gelijkmaker. Juup te Woerd besloot in vrijstaande positie in plaats van zelf te schieten de bal breed te leggen op de geheel vrijstaande Rowan Weenink. Echter was de pass van Juup net te zacht waardoor de G.W.V.V.-defensie op tijd kon ingrijpen. Het spel golfde op en neer in deze levendige wedstrijd en Erix begon gaandeweg de eerste helft steeds beter te voetballen wat resulteerde in enkele goede aanvallen. In de 43ste minuut viel de gelijkmaker voor Erix uit een prima aanval. Een lange pass van Juup te Woerd op Duke Gralike leidde ertoe dat Duke de bal vanaf de linkerkant hard en laag voorgaf en dat deze door Twan Spekschoor van dichtbij werd binnengeschoten. 1-1. De gelijkmaker was op dat moment wel verdiend voor Erix gezien het spelbeeld. Beide ploegen gingen rusten met 1-1.

Vlak na rust, in de 46ste minuut, kreeg G.W.V.V. een grote kans om op voorsprong te komen maar Erix-doelman Tim Klein Tank bracht knap redding op een inzet van dichtbij. Een minuut later, in de 47ste minuut, kwam Erix verrassend op voorsprong. Duke Gralike ging goed door aan de linkerkant. Zijn lage voorzet werd door de doelman van G.W.V.V. losgelaten waardoor de alerte Viggo te Woerd de bal van dichtbij kon binnenschieten. 2-1. Tijd om op adem te komen was er niet voor Erix, want G.W.V.V. gaf direct vol druk op de Erix-defensie wat leidde tot goede kansen voor de gasten in de 49ste minuut waarbij een kopbal van dichtbij in een reflex werd gekeerd door Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 51ste minuut werden de gasten weer gevaarlijk waarbij een van richting veranderd schot van dichtbij recht in de handen belandde van Tim. In de beginfase van de tweede helft diende Erix alles op alles te zetten om de gasten van scoren af te houden. G.W.V.V. was in deze fase echt de bovenliggende partij. Maar als je zelf de kansen onbenut laat, dan valt vaak het doelpunt aan de andere kant. In de 75ste minuut ontving Duke Gralike de bal aan de linkerkant. Hij sneed de 16-meter van G.W.V.V. binnen waarbij de defensie van G.W.V.V. geen kans meer kreeg om in te grijpen. Alleen voor de doelman rondde Duke beheerst af. 3-1. Ook na de 3-1 wist G.W.V.V. niet van opgeven. Een minuut na de 3-1 van Duke kreeg G.W.V.V. in een kort tijdsbestek twee grote kansen om de aansluitingstreffer te maken maar Erix-doelman Tim Klein Tank keepte vanmiddag een puike wedstrijd en bracht redding in deze situatie. In de 85ste minuut maakte G.W.V.V. dan toch de aansluitingstreffer. Hierbij was de organisatie in de Erix-defensie even zoek want de gevaarlijke spits van G.W.V.V. kon in vrijstaande positie raak schieten binnen de 16-meter. 3-2. Hierna speelde G.W.V.V. alles of niets en dit leidde ertoe dat Erix-doelman Tim Klein Tank nog enkele keren redding moest brengen. Ook Erix kreeg in de omschakeling nog mogelijkheden maar dit werd helaas net niet goed uitgespeeld. Uiteindelijk hield Erix stand en trok de overwinning over de streep. Eindstand 3-2.

Gezien de kansenverhouding in deze levendige en sportieve wedstrijd was een gelijkspel wellicht terecht geweest maar gelukkig voor Erix viel het 'kwartje' dit keer de goede kant op. Aanstaande zondag 27 november speelt Erix een uitwedstrijd bij AD’ 69 in Aalten.