Pacelli met gemak langs Avanti Wilskracht

ZIEUWENT - Afgelopen weekend moesten de dames uit tegen de ploeg Avanti Wilskracht in Enschede. Dit team stond na zes wedstrijden achtste in de poule. De vorige keer dat de Zieuwentse dames tegen deze ploeg moesten spelen was de uitslag 33-22 geworden. Dit was in november 2021.

Wegens omstandigheden speelde Pacelli in het wit, wat wel even wennen was. Toch begonnen de dames sterk met de eerste paar doelpunten van de wedstrijd. De communicatie in de verdediging was de eerste helft een beetje rommelig, maar Avanti Wilskracht kwam er niet makkelijk doorheen. De afstandsschoten waren wel erg lastig te verdedigen. De eerste helft eindigde met 10-14 in het voordeel van Pacelli.

In de rust was besproken dat ze Avanti Wilskracht geen hoop moesten geven en gelijk van het begin af aan weer moesten knallen. Dit ging goed. Na de bespreking werd er beter gecommuniceerd, werd de dekking weer goed opgepakt en stond de verdediging erg sterk. Avanti kreeg geen grip op het spel van Pacelli en zo kon het team de voorsprong vergroten. Deze voorsprong is eigenlijk geen moment echt in gevaar geweest. De wedstrijd is geƫindigd met een uitslag van 18-26 in het voordeel van Pacelli.

Pacelli staat nu met Plus Severijn/Heeten op een gedeelde tweede plek in de poule. Met 11 punten en een gelijk doelsaldo van +54. Komende zaterdag spelen ze thuis tegen dit team.