Pacelli claimt tweede plek in wedstrijd tegen Heeten

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli een thuiswedstrijd tegen Plus Severijn/Heeten DS1. De ploegen stonden samen op de gedeelde tweede plek, het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Aangezien Pacelli al een hele lange tijd niet tegen Heeten had gespeeld en er dus weinig bekend was over Heeten, werd in de voorbespreking gezegd dat Pacelli de wedstrijd moest gaan starten op basis van hun eigen krachten en verdere invulling later zal volgen.

De eerste helft waren beide partijen erg aan elkaar gewaagd waarbij Pacelli door het doorzetten van een goede druk de speelsters regelmatig goed vrij kon spelen, waren de dames van Heeten van kracht met meerdere lange afstandsschoten. Ondanks dat het in de aanval wel redelijk goed zat bij Pacelli, stond de dekking nog niet als een geheel pact waardoor ook Heeten kon blijven scoren. Het ging dan ook gedurende de gehele eerste helft gelijk op. Dit resulteerde in een ruststand van 16-16.

In de rust werd besproken dat er echt meer als een team verdedigd moest gaan worden. Er moest als dekking continu een overtal gecreƫerd worden aan de balkant. Daarnaast gingen de dames van Pacelli van een 6-0 naar een 5-1 dekking. Na het fluitsignaal wist Pacelli dan ook vrij snel een gat te slaan door een compactere verdediging en snelle goed uitgespeelde aanvallen. Het team kreeg beter grip op de afstandsschoten van Heeten. De wedstrijd eindigde in een eindstand van 35-27.

Aankomend weekend speelt Pacelli een uitwedstrijd tegen de koploper in de competitie, Nijhof/Broekland DS1. Aangezien Pacelli afgelopen weekend de tweede plek in de competitie wist te veroveren, belooft het een spannende wedstrijd te worden.