Heren 1 HV Erix wint en verliest een punt tegen Groningen

Vorige week hebben de heren een bespreking gehad om de eerste seizoenshelft te evalueren. De goede afspraken die er gemaakt zijn, kwamen niet tot uiting in de wedstrijd zaterdagavond tegen V en S uit Groningen. In de eerste helft was de verdediging goed gesloten, maar waren er teveel slordigheden in de aanval. De eerste helft eindigde dan ook met een gelijke ruststand van 9-9.

De tweede helft waren de heren erop gebrand om de twee punten in Lichtenvoorde te houden. Met veel passie, vechtlust en beleving gingen de heren de strijd aan met V en S. De wedstrijd golfde op en neer en eindigde uiteindelijk in een terecht gelijkspel van 23-23.

A.s. weekend spelen de heren een uitwedstrijd tegen LHV in Leusden. De aanval moet dan ook beter om de twee punten mee naar huis te nemen.

Dames 1 HV Erix halen punten op in Zieuwent

Zondagmiddag 27 november jl. gingen de dames van Erix naar Zieuwent om de wedstrijd tegen het 2e damesteam van Pacelli te spelen. Ondanks dat de dames van Erix niet compleet waren door maar liefst 4 geblesseerden, gingen ze samen met Merle Hartjes, een gastspeelster uit de dames B, met goede moed de wedstrijd in. Pacelli begon sterk, waardoor Erix al snel met 4-0 achter kwam te staan. Maar de dames gingen er vol voor, waardoor ze de achterstand terug wisten te brengen tot 1 punt achterstand. Ruststand 8-7 in het voordeel van Pacelli.

Na een aantal goede tips in de rust van de coach begonnen ze aan de tweede helft. Het ging steeds beter aan Erix-zijde en ze kwamen daardoor op een voorsprong te staan. De voorsprong bleef de hele wedstrijd klein, dus Erix moest blijven knokken om de 2 punten mee naar huis te nemen. Maar dit hebben ze uitstekend gedaan en uiteindelijk welverdiend gewonnen met een eindstand van 16-17! Samen met een trotse coach nemen de dames de punten mee naar Lichtenvoorde.

Zaterdag 3 december a.s. spelen de dames een thuiswedstrijd om 19.15u tegen Huissen in de Hamalandhal, kom dus zeker kijken!