Met de micro:bit kun je geheime boodschappen overbrengen. Foto: Bibliotheek Oost-Achterhoek
Met de micro:bit kun je geheime boodschappen overbrengen. Foto: Bibliotheek Oost-Achterhoek

Geheimtaal met de Micro:bit in BIEBlab

LICHTENVOORDE – Op donderdag 12 januari, vanaf 15.00 uur, staat het BIEBlab in Lichtenvoorde in het teken van micro:bits. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in één van de bibliotheekvestigingen en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Geheimtaal met de micro:bit
De Micro:bit is een klein maar krachtig micro-computertje.Je gebruikt de Micro:bit om geheime boodschappen over te brengen: kan de ontvanger jouw bericht ontcijferen? En kun jij het bericht ontcijferen wat jij binnen krijgt? Je leert in deze workshop meer over geheimtalen én over het programmeren van een Micro:bit.

Samenwerking Bibliotheek en ‘Culturije’
Twee keer per maand worden er in Lichtenvoorde en in een aantal bibliotheken in Berkelland activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. In Lichtenvoorde is dat elke eerste en derde donderdag van de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije' het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.