Het promoteam Vogelschieten zal de plannen voor 2023 toelichten. Foto: St. Switbertus
Het promoteam Vogelschieten zal de plannen voor 2023 toelichten. Foto: St. Switbertus

Toosten op 2023 in De Swite

Algemeen

LICHTENVOORDE -  Sinds de laatste nieuwjaarsbijeenkomst in 2020 in De Swite is er in het verenigingsleven veel veranderd. Toch komt er weer leven in de brouwerij en vinden steeds meer mensen de weg terug naar een gezamenlijke beleving. Graag nodigt het bestuur van De Swite alle belangstellenden uit om zondag 15 januari vanaf 12.00 uur te toosten op een nieuw verenigingsjaar waarbij ook genoten kan worden van een aantal swingende en kleurrijke demonstraties.

In de afgelopen jaren zijn er nieuwe initiatieven en verenigingen ontstaan om die beleving met elkaar en met anderen te delen. Een goed voorbeeld hiervan is het oprichten van muziekvereniging Lumio waarin, naast de leden van harmonie St. Caecilia, ook de blazers van Switbertus geïntegreerd zijn. De eerste concerten zijn al gegeven en ook met het Lichtenvoordse corso was de vereniging actief als deelnemer in de optocht. De slagwerkers, vendeliers en Colourguards liepen hier als zelfstandige groep mee en gaf zo het corso meer kleur en beweging!

Wat alle deelnemers gemeen hebben is dat hun repetitielocatie bij de Swite is. Dit verenigingsgebouw biedt daarnaast ook onderdak aan onder meer de boogsportafdeling van Switbertus en de Run archery, Dokters Infuustoeters, Line-Dancegroep, Instuifdisco, Slagmoals en tal van evenementen. 

Muziek is er van Lumio en de Infuustoeters, de vendeliers zullen een demonstratie geven en ook vanuit de Colourguards is er een optreden. Verder zal er door het promoteam vogelschieten een toelichting worden gegeven over de nieuwe ideeën die in ontwikkeling zijn! De malletband/slagwerkgroep ontbreekt dit jaar en dat heeft te maken met een volledig nieuwe opzet van deze groep waarover op de volgende pagina.

De organisatie hoopt vele belangstellenden te mogen begroeten deze middag voor een nieuw jaar van verbinding, verbroedering en gezelligheid. De toegang is gratis.