Vader en zoon Mokkink zijn de kruisjaskampioenen van Vragender 2022.

Vader en zoon Mokkink zijn de kruisjaskampioenen van Vragender 2022.

Vader en Zoon Mokkink slaan opnieuw toe!

Cultuur

VRAGENDER - Op vrijdag 30 december zijn vader en zoon Mokkink kruisjaskampioen van Vragender geworden. Na 2013, 2015 en 2018 waren zij ook in 2022 de beste. 

Op de een na laatste dag van het jaar wordt traditiegetrouw gekruisjast bij Beneman om het Vragenders kampioenschap. Meer dan 50 (oud)inwoners van Vragender streden die avond om de titel. Om 19.00 uur, na de koffie met oliebol, werden de kaarten opgepakt. De eerste ronde verliep uitstekend voor de zussen Louise en Cilia. Met 1563 punten namen zij de kop.

De concentratie kon helaas niet alle rondes vastgehouden worden en de koppositie werd na drie rondes overgenomen door Anne Hartjes en Donnie Overkamp. De laatste ronde daarna was de finale ronde met de nummers 1 tegen 2 en 3 tegen 4 etc. In deze finale ronde waren er nog zeker vier paren die het kampioenschap konden grijpen. Echter, met een laatste allesbeslissende boom van 1629 punten sloegen de heren Mokkink toe en deelden een mokerslag uit aan de rest van het veld. Als tweede eindigden Anne en Donnie.

Na een gezellige kaartavond met een terechte winnaar werd er nog tot in de kleine uurtjes nagepraat en nagekaart. Op maandag 30 januari vindt bij Beneman de vijfde reguliere avond kruisjassen weer plaats. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.