Dames 1 HV Erix, een positief begin van 2023

Afgelopen zaterdagavond was de 1e wedstrijd van 2023 voor de dames van Erix. Tegenstander was HCW uit Winterswijk. Winterswijk is de nummer 10 in de competitie, maar altijd een geduchte tegenstander. De Erix-dames begonnen vol goede moed en concentratie aan de wedstrijd die om 19.15u begon. Het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel, want er werd slordig afgesloten. Het duurde dan ook even voor de wedstrijd op gang kwam. Op een gegeven moment begon het aan Erix-zijde te lopen en stonden de dames toch op een mooie voorsprong van 5-0. De verdediging stond goed en ook aanvallend liep het stukken beter. Waar Erix in het begin moeite had om te scoren, wist het nu vanaf verschillende positie te scoren. Aan het einde van de 1e helft stond een ruststand van 9- op het scorebord.

Na de rust gingen de dames van Erix door met het spelen van goede en mooie aanvallen. Ook de keepster hield met fraaie reddingen de ballen uit het doel. HCW kwam maar moeizaam door de verdediging heen en wist deze 2e helft maar 5x het net te vinden. Eind uitslag 20-7 voor Erix. Een zeer verdiende overwinning! A.s. zaterdagavond 21 januari staat een uitwedstrijd tegen Minerva Gaanderen op het programma.

Heren 1 HV Erix op bezoek in het verre Leeuwarden

Zaterdagmiddag kwart voor 6 begon de reis richting Leeuwarden voor de wedstrijd tegen Cometas HS1. Op papier een spannende wedstrijd tussen de nummer 4 (Erix) en nummer 5 (Cometas) op de ranglijst. De grote ziekenboeg werd vrijdagavond op de training helaas aangevuld met Willem Kruip, wiens knieschijf kort uit de kom schoot. Gelukkig schoten Menno Wolters en Freek ter Heijden van heren 2 te hulp en offerden zij hun zaterdagavond op voor een potje handbal in het noorden. Daardoor zaten er toch nog 3 wissels op de bank.

Om kwart voor 9 volgde het eerste fluitsignaal, waarna al snel bleek dat beide teams flink aan elkaar gewaagd waren. Het was keer op keer stuivertje wisselen om de voorsprong. Erix wist vooral te scoren door snel opgebouwde aanvallen. Verdedigend bleken vooral de schoten van de linker opbouwer en linker hoekspeler niet te stoppen. Bij het rustsignaal was de tussenstand 17-16 in het voordeel van Cometas.

Het spel in de tweede helft verschilde niet veel van de eerste helft, echter werd verdedigend minder ruimte weggegeven. Daardoor kon de achterstand worden omgebogen in een kleine voorsprong. Langzaam werd deze voorsprong uitgebouwd. Twee terechte tijdstraffen voor Cometas werden daarbij goed benut. Met nog 3 minuten te spelen was de voorsprong uitgebouwd tot 4 punten. Tot zo ver geen vuiltje aan de lucht. Erix heren 1 zou Erix heren 1 niet zijn als deze comfortabele voorsprong niet uit handen zou worden gegeven op het laatste moment. Cometas komt 1 minuut voor het eindsignaal op gelijke hoogte en weet met nog 15 seconden op de klok middels een break out zelfs op voorsprong te komen. Het laatste afstandsschot van Erix wordt door de verdediging geblokt, waarna de heren van Erix met gebogen hoofd van het veld lopen.

Met een eindstand van 30-29 hebben de heren gevochten voor de overwinning, maar deze helaas zelf uit handen gegeven. Zaterdag 21 januari om 20:40 uur staat de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Quintus HS1 op het programma. Deze wedstrijd zal moeten worden gewonnen om de positie in de middenmoot van de competitie te behouden.