Spannende wedstrijd dames Pacelli

LICHTENVOORDE - Zaterdagavond 22 januari speelden de dames van Pacelli hun tweede wedstrijd van 2023, uit tegen Bentelo 2.

Tijdens de thuiswedstrijd in oktober werd er gewonnen met 32-13. Helaas hadden de dames van Pacelli een lastige start. De wedstrijd werd met hars gespeeld. Iets dat Bentelo gewend is en waar Pacelli niet mee speelt. In de eerste minuten verloor Pacelli daardoor een aantal keer onhandig de bal. Bentelo begon fel en zo stond het na 5 minuten 3-3. Pacelli speelde een aantal mooie aanvallen maar de afronding kwam steeds net op de paal, lat of keeper. Het leek alsof de bal er maar niet in wilde. Toch bleef Pacelli aan de leiding en zo stond het met rust 10-8.
De verdediging stond prima, dus scherper afronden was de opdracht. Gelijk vanaf het begin af aan knallen en dit niet uit handen geven.
Helaas lukte het de dames niet om na rust een groter gat te slaan. Het was een wedstrijd met veel 2-minuten tijdstraffen en penalty's. Helaas lukte het Pacelli niet om alle penals te benutten, mede door goed keeperswerk bij Bentelo. Het werd een gevecht tegen onszelf en de hars. Beide teams bleven hard werken en vechten tot het eind, het was spannend tot de laatste seconde.De wedstrijd is geƫindigd met een uitslag van 18-18. Volgende week zaterdag, 28 januari, krijgen de meiden RSC op bezoek in het Sourcy Center. De wedstrijd start om 19:30 uur, wie weet tot dan.