Longa ’30 geen koploper meer in vierde divisie

LICHTENVOORDE - Bij de start van de tweede seizoenshelft is Longa ’30 onderuitgegaan op bezoek bij Orion. In Nijmegen kwam de ploeg van Dennis van Toor al snel op een 1-0 achterstand en wist het in het vervolg van de wedstrijd niet meer op gelijke hoogte te komen. Deze 1-0 was tevens de eindstand.

Naast dat er afgelopen zondag ‘De Klassieker’ werd gespeeld, stond er in de vierde divisie B zowaar een echte topper op het programma. Koploper Longa ’30 ging op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst: Orion. Van de 8 wedstrijden die normaliter worden gespeeld in het weekend, waren er 5 wedstrijden afgelast wegens sneeuwval in het zuidelijk gedeelte van het land. De nummer twee van de ranglijst, AWC Wijchen, kwam wel in actie en verloor verrassend met 4-1 bij Juliana ’31 in Malden. Achteraf gezien hadden de oranjehemden goede zaken kunnen doen in Nijmegen, maar de start van de tweede seizoenshelft verliep toch anders dan men had gehoopt.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond Longa ’30 lang op een 1-0 voorsprong tegen Orion, maar gaf het in de blessuretijd de overwinning uit handen (1-1). In deze wedstrijd kwam Orion al in de zevende minuut op een 1-0 voorsprong. Via een voorzet vanaf rechts kon de spits van Orion eenvoudig binnenschieten. Het was nu Longa ’30 dat moest zorgen voor de aansluitingstreffer. Gedurende de eerste helft was het vooral Orion dat het betere spel had, en waarin Longa ’30 nauwelijks tot kansen kwam. Het gevaar vanuit Orion kwam vaak vanaf de meegekomen centrale verdediger, die met zijn lengte de verdediging van Longa’30 teisterde. Vele kopduels werden door hem gewonnen, en ook was elke corner van Orion gevaarlijk. Longa ’30 bleef echter overeind staan en zicht houden op de 1-1, maar die bleef in het resterende gedeelte van de eerste helft uit. Ruststand; 1-0.

In de tweede helft zagen we vaak hetzelfde spelbeeld terug, waarin Orion met name gevaarlijk was vanuit standaardsituaties en Longa ’30 het gevaar moest stichten in de omschakeling met de snelheid van Thom Berendsen en Boet Kemperman. Longa ’30 kreeg de ultieme kans om langszij te komen. Een afgeslagen cornerbal van Orion kwam terecht bij Thom, die met z’n snelheid de verdediging van Orion passeerde en in de 16 meter de bal breed legde op Boet, maar hij kon de bal niet goed timen wegens een lastige stuit en zo was de kans op de 1-1 verkeken. Op het einde van de wedstrijd ging Longa ’30 meer forceren en bracht het ook verdediger Jelme Stevens in als spits voor extra luchtmacht in de voorhoede. Hiermee gaf het wel meer ruimte weg in de Lichtenvoordse verdediging, waar Orion meerdere malen van had kunnen profiteren. Orion speelde deze opgelegde kansen om de voorsprong te verdubbelen slecht uit, waardoor Longa ’30 nog meer leed werd bespaard. Na negentig minuten spelen bleek het enige doelpunt van de wedstrijd dan toch cruciaal te zijn voor de einduitslag.

Dit resultaat zorgt ervoor dat Orion nu aan kop gaat en Longa ’30 terugzakt naar plek twee op de ranglijst. Aanstaande zondag zal Longa ’30 in actie komen tegen Juliana ’31. Het belooft wederom een spannende wedstrijd te worden op Sportpark de Treffer waar er om 14.00 uur zal worden afgetrapt.