Dames 1 HV Erix knokt voor wat het waard is

Afgelopen zaterdag 21 januari gingen de dames van Erix op bezoek bij Minerva in Gaanderen. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, gezien de einduitslag van de eerdere thuiswedstrijd. Namelijk 19-20.

Samen met een speelster uit de B-jeugd en een speelster van dames 2 werd met goede moed aan de wedstrijd begonnen. De start van de 1e helft was wat moeizaam en al gauw kwamen de Erix-dames op een achterstand van 11-5 te staan. Langzamerhand werd het spel van Erix gelukkig sterker, waardoor ze met 12-10 de rust in gingen. De verdediging moest nog strakker en de aanvallen moesten soepeler gaan lopen om de achterstand helemaal in te halen.

Met deze gedachte in het achterhoofd begonnen de dames vol goede moed aan de 2e helft. Zo gezegd zo gedaan. De tweede helft verliep heel voorspoedig. De 2 geleende speelsters pakten ook hun doelpunten mee en ook de rest van het team gooide veel meer ballen in het net. Toch verliep niet alles helemaal volgens plan. In het laatste kwartier kreeg Erix een rode kaart en stonden ze met een speelster minder in het veld. Maar ze hebben geknokt tot het einde en namen met een eindstand van 18-20 tenslotte welverdiend 2 punten mee naar huis!

De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zaterdag 28 januari om 19.15u. De dames spelen dan een thuiswedstrijd tegen Reehorst uit Ede.

Heren 1 HV Erix haalt weer 2 punten binnen

Zaterdagavond om 20:40 uur klonk het startsignaal voor de wedstrijd tegen Quintus uit Hengelo Gld. Voor de wedstrijd werd er besproken om offensief te verdedigen, zodat de afstandschutters konden worden uitgeschakeld. Aanvallend was de insteek om op tempo te blijven spelen.

Verdedigend lukte het om bij de tactiek te blijven, maar aanvallend liep het wat wisselvalliger. Er werd goed op tempo gespeeld, maar de systemen liepen toch wat minder. Pim Heutinck speelde een sterke wedstrijd en werd topscorer aan de kant van Erix. Eindstand tenslotte 30-20 in het voordeel van de Erix-heren.

Aanstaande zaterdag 28 januari staat de uitwedstrijd tegen Handbal Twente HS1 op het programma.