Prins Jefrey 1 en Prinses Ilona. Foto: cv De Vènesikke

Prins Jefrey 1 en Prinses Ilona. Foto: cv De Vènesikke

De Vènesikke vieren carnaval

Cultuur

VRAGENDER - Afgelopen november zijn Prins Jefrey I en Prinses Ilona herkozen als hoogheden van de Vènesikke in Vragender. Aangezien er in hun eerste regeringsjaar verschillende carnavalsfeesten zijn ingekort of afgelast, waaronder ook het carnavalsbal van de Vènesikke, is er voor gekozen om nog een jaar door te gaan met dit Prinsenpaar. Zo kunnen zij een volledig carnavalsseizoen met de scepter kunnen zwaaien in Vragender. Deze herverkiezing wordt op zaterdag 11 februari gevierd in de Sikkenstal bij Café Overkamp onder het motto: ‘Vandage gin holtsnippers of kunstbeen’n, moar met de carnaval een poar neem’n!’

Het carnaval van de Vènesikke start op zaterdag 11 februari om 13:00 in de middag met het Kindercarnaval om ook het carnavalsseizoen te openen voor de jeugd in Vragender. Na 3 jaar mag het huidige Jeugdprinsenpaar, bestaande uit Prins Finn, Prinses Iris, Lakei Gijs en Hofdame Lynn, eindelijk het stokje overdragen aan de nieuwe jeugd hoogheden. Zij hebben de afgelopen 3 jaar geheerst over de jeugdige carnavalsvierders van Vragender onder het motto: ‘Ok al bunt wi’j nog te jong veur an de tap, zet ow veur een carnaval met ons toch moar schrap!’.

Na de festiviteiten met de jeugdige carnavalsvierders is het om 20:11 tijd voor het carnavalsbal van de Vènesikke. Hier wordt de heerschappij van Prins Jefrey I en Prinses Ilona gevierd samen met alle Vènesikken, Vènesikkerinnen en buurtverenigingen van de Vènesikke. Samen met Prins Jefrey I en Prinses Ilona wordt ook het nieuwe Jeugdprinsenpaar deze avond in het zonnetje gezet en aan het publiek voorgesteld. Daarnaast zullen zowel de Minigarde als de Dansmarietjes, beiden in een nieuwe samenstelling, hun kunsten tonen en zal de avond muzikaal begeleid en afgesloten worden door de band ‘Goeie Genade’. Al met al een vol en feestelijk programma. Alle carnavalsvierders uit Vragender en omstreken zijn van harte uitgenodigd op zaterdag 11 februari om 20:11 in de Sikkenstal van Café Overkamp.