Lichtenvoordse Derby in Sourcy Center

ZIEUWENT - Het is vrijdag 27 januari. De ploeg van Groot Nibbelink treed vanavond voor de tweede keer deze maand aan in het Sourcy Center voor de zaalvoetbalcompetitie. Met een hard bevochten nederlaag van 5-7 tegen Engelbarts nog vers in het geheugen, lijken de mannen er vanavond zin in te hebben.

Na amper 5 min op de klok, ligt de bal al in het net. Wiegerinck tikt de bal verrassend met links in het net van Raasing Aanhangers. Wordt het zo’n avond? Ja, het wordt zo’n avond, met talloze kansen waar o.a. Doppen, Grijssen, Nijenkamp en IJzereef net erlangs of tegen de keeper aanschieten. Hoekstra blinkt uit in zijn rol als keeper met talloze reddingsacties zoals coach Groot Nibbelink ze graag ziet. Vijf minuten later schiet Broshuis het tweede doelpunt binnen uit een onmogelijke hoek en met 3-0 leiding gaat Niek’s Angels de rust in.

Tijdens de pauze wordt de huidige tactiek nog even aangescherpt. IJzereef zegt tegen Wiegerinck: "Als die doelman nog eens zover uit het doel komt, kun je rustig eens aanhalen”. Gevolgd door de wijze woorden van keeper Hoekstra: "Kunnen jullie aub iets meer naar het midden komen als die keeper weer zover komt”. Nijenkamp zegt nog: "dat teruglopen werkt wel!”

Met tiki taka waar Pep Gardiola trots op zou zijn, wordt de tweede helft ingeluid. Het zweet druipt bij de mannen van Raasing van het gezicht en het lukt zichtbaar niet meer. De afstandsschoten lijken steeds verder het doel te missen. De Angels voetballen keer op keer door de achterlinie van Raasing en met succes. De 4 en 5-0 volgen snel. Dan lijkt het nog even spannend te worden met een bal op de paal op het doel van de Angels. Een tegendoelpunt van Simon Hogenelst wordt nog wel gemaakt, maar dit maakt zichtbaar weinig indruk op Hoekstra.

Wanneer de doelman van Raasing weer eens diep op de helft van de Angels komt, ziet Wiegerinck zijn kans schoon en trapt de bal vanaf eigen helft over de doelman in het net voor 6-1. Broshuis valt helaas nog uit met een blessure. IJzereef vond het blijkbaar nog niet voldoende en besluit na een prachtige loopactie de keeper van Raasing er nog één om z’n oren te geven.