Heren 1 HV Erix geeft 110% en laat zien wat veerkracht is (30-32)!

In de uitwedstrijd tegen Handbal Twente afgelopen zaterdagavond begonnen de heren slaperig aan de wedstrijd. Aanvallend werden de ballen recht op de keeper gegooid en werd balverlies geleden, waarbij Erix in de tegenstoot werden overlopen. De achterstand van 12-6 in het voordeel van Twente opende de ogen bij de mannen uit Lichtenvoorde. Vanaf dat moment begonnen ze sterker als team te spelen, wat resulteerde in een ruststand van 3 punten achterstand.

In de tweede helft werd er verdedigend minder weggegeven, waarbij er een belangrijke rol was weggelegd voor Leon Hulzink in de offensieve 5-1 dekking. Keeper Leroy Winkels had aan het eind van de wedstrijd een aantal cruciale reddingen, waardoor de heren 2 minuten voor het eind een klein gaatje konden slaan. Bij het eindsignaal stond er 30-32 op het scorebord, dus de punten werden meegenomen naar Lichtenvoorde. Zoals jullie je kunnen voorstellen, werd het bekende Erix lijflied ‘Alie’ luidkeels gezongen onder de douche.

De heren bezetten nu een 3e plek op de ranglijst en spelen a.s. zondag een uitwedstrijd tegen de nr. 4 uit Groningen, V en S HS1.