Noa door naar regionale finale op 11 maart

Noa door naar regionale finale op 11 maart

Vervolg van de voorpagina

De zeven kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Annita Oonk naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat eenfragment voor uit een zelfgekozen boek. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd eindelijk het verlossende woord door Merel Weenink, de winnares van vorig jaar, uitgesproken.

Noa las een fragment voor uit het boek Gips van Anna Woltz. De jury vond dat ze heel rustig haar fragment voorlas en dat iedereen meteen meegenomen werd in het verhaal. Ze keek heel goed naar het publiek en legde op de juiste plekken in het fragment de klemtoon. Noa zal één van de deelnemers zijn aan de regionale finale die op 11 maart gehouden zal worden in de theaterzaal van het Gerrit Komrij College te Winterswijk.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.
De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.