De beoogde corsolocatie. Foto: archief Achterhoek Nieuws

De beoogde corsolocatie. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Gemeente werkt aan corsolocatie en BMX-baan

Politiek

Beroep bij Raad van State geen belemmering

Door Kyra Broshuis

LICHTENVOORDE - Niet alleen buurtbewoners van de toekomstige BMX-baan aan het Eschpark in Lichtenvoorde, maar ook buurtbewoners van de corsolocatie bij de Boschlaan hebben beroep aangetekend bij de Raad van State. De buurtbewoners hebben, nadat de gemeenteraad akkoord ging met de plannen, de gang naar de Raad van State gemaakt. De Raad van State is de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland die een uitspraak kan doen over een geschil tussen burger en overheid, in dit geval dus de gemeente. 

Het CDA vraagt naar de gang van zaken en wil ook weten wat nu de planning is van de gemeente voor beide locaties. Wethouder Jos Hoenderboom legt uit dat de voorzitter van de Raad van State op 31 januari verzocht heeft om een voorlopige voorziening met betrekking tot de corsolocatie. “Die is echter afgewezen. De afvaardiging van de buurt heeft verzocht nog geen uitspraak te doen in de bodemprocedure en nu de schorsing door deze uitspraak is opgeheven, is er geen voor ons geen belemmering meer.”

‘We willen de vaart erin houden’ 
De wethouder zegt dat er binnenkort al werkzaamheden worden uitgevoerd. “Die passen ook in het bestemmingsplan. Voordat er wordt gestart met de bouw moet er natuurlijk wel een definitieve uitspraak van de Raad van State zijn. We zijn echter al wel volop bezig met de corsogroepen voor de voorbereidingen.” De gemeente gaat ook bij de BMX-baan verder met de werkzaamheden. “Inderdaad zonder dat er een uitspraak is. De buurt zal, als ze de activiteiten stil wil leggen, een verzoek om schorsing of een voorlopige voorziening moeten aanvragen bij de Raad van State. Wij gaan in elk geval door en willen de vaart erin houden.” De wethouder laat weten dat de mensen die de schorsing bij de corsolocatie hebben aangevraagd, wel mee blijven denken over de verdere inrichting van het plan.