Zowel heren 1 als dames 1 doen goede zaken

Heren 1
In een uitverkochte Hamalandhal hebben de heren van Erix gewonnen van Cometas uit Leeuwarden (36-31)!

Erix was al voor de eerste helft in slaap gesukkeld en keek de hele eerste helft tegen een achterstand aan. De heren hadden geen grip op het aanvalsspel van de heren uit Leeuwarden. Daarnaast misten de heren van Erix de ene na de andere opgelegde kans. De ruststand was 16-19 in het voordeel van Cometas en dit was een goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In de rust legden de coaches even haarfijn uit dat deze stand compleet onnodig was en dat de heren zich moesten herpakken. Dat deden ze dan ook door op snelheid te spelen en de ene na de andere break out zorgvuldig af te ronden. De eindstand was 36-31 en de heren kunnen er trots op zijn dat ze de wedstrijd hebben kunnen omdraaien in de tweede helft. Op naar de volgende wedstrijd, zo niet de derby tegen Quintus in en uit Hengelo Gld. A.s. zondag 26 maart om 14.15 uur.

Dames 1
Zondag 19 maart was het dan zo ver voor de dames van Erix 1, de wedstrijd tegen Pacelli 2 stond op het programma. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien de vorige uitwedstrijd eindigde in een spannende strijd met uiteindelijk 16-17 in het voordeel van Erix.

Om 12.10 uur werd de wedstrijd aangefloten. De dames gingen gelijk met een voorsprong van start, goede aanvallen en het spel liep lekker dus werd het al snel 6-2. Maar Pacelli kwam langzamer dichterbij. Met een stand van 11-8 in het voordeel van Erix werd de rust ingegaan.

De tweede helft van de wedstrijd begonnen de dames weer met goede moed; dit mochten ze niet uit handen geven. In de verdediging stond Erix erg sterk en Pacelli kwam er maar lastig doorheen. De voorsprong werd groter en het werd 15-9. Maar de dames uit Zieuwent gaven natuurlijk niet op en bleven ervoor vechten, waardoor het een leuke wedstrijd bleef. De eindstand werd uiteindelijk 20-14 met een verdiende winst voor HV Erix.

A.s. zondag 26 maart spelen de Erix-dames tegen het 2e damesteam van Huissen om 11.10u in Huissen.