Veel bezoekers bij Longa'30-RKZVC wat voorlopig lde laatste derby in Oost Gelre lijkt. Foto: Kyra Broshuis

Longa ‘30 - RKZVC blijkt walk-over voor Lichtenvoordenaren (5-1)

Sport

LICHTENVOORDE - Fans van Longa‘30 nemen voorafgaand aan dé derby van Oost Gelre vast een voorschot op de winst. Met muziek, vuurwerk en een feesttent worden de gasten van RKZVC uit Zieuwent welkom geheten in het hol van de leeuw. De businessclubs van beide verenigingen hebben voor de wedstrijd een gezellige bijeenkomst in de feesttent, compleet met zanger en dj. Vanaf de rust is de tent voor iedereen toegankelijk. Met dank aan het slechte weer wordt daar ook gretig gebruik van gemaakt. De stemming bij Longa’30 blijft goed en het verwachte resultaat laat niet lang op zich wachten. Het wordt uiteindelijk 5-1.

Door Kyra Broshuis

De beste kansen
Zo’n 1500 liefhebbers trotseren de felle regenbuien en komen naar De Treffer in Lichtenvoorde voor de enige derby die er nog is in de gemeente. Longa ‘30 heeft op papier de beste kansen, ondanks dat de club dit jaar nog niet gewonnen heeft. RKZVC is hekkensluiter in de vierde divisie B, Longa‘30 staat op plek tien.Het blijft lange tijd rustig op het veld totdat Thom Berendsen net voor de rust met een keihard schot Longa op 1-0 brengt. Voor RKZVC is het good old Sjors Storkhorst die 10 minuten na de rust de gelijkmaker scoort. Lang duurt de vreugde echter niet voor de gasten uit Zieuwent; Thomas Kerperien maakt met een kopbal de 2-1. Na 60 minuten maakt Berendsen het karwei af en zorgt voor de 3-1.

De vernedering voor RKZVC wordt nog groter als vervolgens Rolf Kruip scoort; 4-1. Er wordt dan al regelmatig gefloten en beide partijen laten zich makkelijk vallen. Keeper Joel Payers van RKZVC, die toch al niet de wedstrijd van zijn leven speelde, krijgt een strafschop tegen na een forse overtreding op Bjarne te Brake. Invaller Simon klein Goldewijk doet vervolgens wat ie moet doen: 5-1 voor Longa en dat is tevens de einduitslag. Longa’30 is veilig en RKZVC likt zijn wonden. Met slechts 10 punten uit 23 wedstrijden komt de eerste klasse snel dichtbij voor de club uit Zieuwent. Daarmee zal er ook een einde komen aan de spraakmakende derby’s in Oost Gelre.