Diana Abbink.
Diana Abbink.

Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde organiseert lezing over streektaal

LICHTENVOORDE - Vereniging voor  Oudheidkunde Lichtenvoorde nodigt alle belangstellenden uit op donderdag 30 maart bij hcr 't Zwaantje voor de lezing van Diana Abbink over de streektaal met als titel: 'Good op schik met plat praoten'. Deze start om 20.30 uur en is gratis te bezoeken (consumpties voor eigen rekening). Adres: Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde.

Diana Abbink is projectleider regionale identiteit biej ‘t Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL), veurzitter van de Dialectkring Achterhoek en Liemers en secretaris Stichting Culturele Grens-contacten Achterhoek-Westmünsterland. Daornaost is ze bestuurslid van de Stichting Fonds Willem Sluiter en mek ze een dialectprogramma veur RTV Slingeland. 

Veur ECAL warkt ze onder meer met an de Cursus Achterhoek(s) en het lesprogramma Wiesneus veur de basisscholen en is ze pleitbezorger veur ’t gebroek van de streektaal in de zorg. Zee schrif in dialect, presenteert en les gaerne veur in unze streektaal. Op 30 meert pröt ze oeleu biej aover wat ECAL kan en wil betekenen biej de ondersteuning van de streektaal in de regio en ok zal ze veurlaezen oet eigen wark en oet mooie stukskes van andere schrievers en dichters. 

Aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom.


.