Met donaties en giften aan de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem kunnen uitjes als hier naar vleesboerderij De Hoeve mogelijk gemaakt worden.. Foto: Zonnebloem Lichtenvoorde/archief Achterhoek Nieuws

Met donaties en giften aan de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem kunnen uitjes als hier naar vleesboerderij De Hoeve mogelijk gemaakt worden.. Foto: Zonnebloem Lichtenvoorde/archief Achterhoek Nieuws

Donateurswerving en lotenverkoop van de Zonnebloem

OOST GELRE - Binnenkort (vanaf 4 april) kunt u de vrijwilligers van de plaatselijke afdelingen van De Zonnebloem weer aan de deur verwachten met voor de lotenverkoop. De vrijwilligers kunnen zich allemaal legitimeren. De opbrengst van de loten komt grotendeels ten goede aan de plaatselijke afdelingen die daar erg blij mee zijn, omdat ze dat geld echt nodig hebben om activiteiten te kunnen organiseren voor hun gasten. 

Jaarlijks worden er diverse activiteiten georganiseerd voor de gasten zodat zij kunnen genieten van een gezellige dag (of dagdeel). Zo wordt geprobeerd om mensen uit hun sociaal isolement te halen. Vrijwilligers van de plaatselijke afdelingen brengen ook regelmatig bezoekjes aan de gasten als dit op prijs gesteld wordt. U ziet dat het geld van de lotenverkoop goed terecht komt. Bovendien maakt iedereen die een lot koopt ook nog eens kans op een van de vele prachtige prijzen die te winnen zijn.

Donateurs werving
Een groot misverstand bestaat er over de mensen die u aan de deur kunt verwachten gedurende het hele jaar. Meestal zijn het studenten die namens de landelijke Zonnebloem donateurs werven. Zij zijn te herkennen aan hun donkergrijze winterjas en witte reflecterende hesjes met logo van de Zonnebloem. Ze hebben altijd een ID en tablet/ipad bij zich en vragen om een vast bedrag per maand en zullen nooit vragen om een contante betaling. Ze werken van 12.00 tot 21.00u. Mocht u het toch niet vertrouwen dan mag u natuurlijk altijd contact opnemen met iemand van de plaatselijke afdeling.

Het geld van de donateurs komt grotendeels ten goede aan de landelijke Zonnebloem. Zij gebruiken dit onder andere voor het organiseren van aangepaste vakanties, waarvan de bootreizen het meest bekend zijn. Als donateur steunt u de landelijke Zonnebloem en door loten te kopen steunt u de plaatselijke afdeling. Deze staan dus los van elkaar. Omdat het meestal pas kort van tevoren bekend is wanneer de deur-aan-deur werving is, is het niet mogelijk dit aan te kondigen bij de bevolking. 

De adressen/telefoonnummers vindt u op www.zonnebloem.nl. Op die pagina kunt u uwplaatsnaam intypen en dan ziet u de betreffende telefoonnummers waar u heen kunt bellen. Hier mag u ook altijd heen bellen als u nog andere vragen heeft.