Dames 1 en Heren 1 HV Erix opnieuw punten in de pocket

HV Huissen Dames 2 - HV Erix Dames 1
Op de vroege zondagmorgen vertrokken de dames 1 van Erix naar Huissen. Erix de nummer 5 op de ranglijst tegen de nummer 11. Voor de wedstrijd werd duidelijk gemaakt dat de dames niet te makkelijk mochten denken en vol concentratie aan de wedstrijd moesten beginnen.

Om 11:50 uur klonk het beginsignaal, de dames begonnen fanatiek en vol gedrevenheid om de 2 punten mee te nemen naar Lichtenvoorde. Door 2 keer achter elkaar een mooie onderschepping wat een break-out van Nans tot gevolg had, kwamen de dames al gauw op voorsprong. Ondanks de mega gladde vloer wisten de dames door mooie aanvallen en goed verdedigend werk de voorsprong vast te houden. Dit gaf een ruststand van 5-12 voor de dames van Erix.

Het begin van de tweede helft waren de dames van Erix aan het slapen in de verdediging waardoor Huissen een inhaalslag maakte. Dit kon toch echt niet gebeuren… de knop ging om en de dames moesten en zouden winnen vandaag. Na een wat slordige en slaperige tweede helft wisten ze toch HV Huissen nog achter zich te laten. Eindstand: 14-18.

De dames hebben nu 20 punten en dit mocht gevierd worden! Er staan nog 2 wedstrijden op het programma waar de dames wederom voor de winst zullen proberen te gaan. A.s. zondag 2 april is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen om 13.10 uur tegen HV Artemis DS1 uit Doetinchem.

Heren 1 HV Erix blijft dit seizoen ongeslagen tegen Quintus uit Hengelo
Om 14:15 uur werd de wedstrijd aangefloten, onder toeziend oog van een aantal meegereisde supporters uit Lichtenvoorde. Deze supporters zagen de mannen uit Lichtenvoorde op snelheid aan de wedstrijd beginnen, waarbij ze zichzelf niet wisten te belonen tijdens de vele 1-op-1 kansen. Hierdoor bleef Quintus lang in het spoor van Erix, doordat zij de ballen van afstand en via de cirkel erin wisten te krijgen. Aan het einde van de tweede helft konden de heren wel een gat slaan, waardoor er met 10-18 de rust in werd gegaan.

De tweede helft werd er, op de eerste 5 minuten na, prima verdedigd. Aanvallend werden de kansen afgemaakt en een kwartier voor tijd werd het gaspedaal minder diep ingetrapt. Er werd minder op snelheid omgeschakeld en de aanvallen werden meer opgebouwd. Daar waar het gat bij rust 8 punten betrof, was dit aan het eind van de wedstrijd 14 punten. Eindstand 21-35. Dit alles onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter, die voor deze wedstrijd 2 uur heen en terug mocht reizen.

A.s. vrijdagavond spelen de heren een inhaalwedstrijd in Groningen (tegen V en S), waarbij op zaterdag 1 april de laatste wedstrijd van het seizoen thuis gespeeld wordt in de Hamalandhal tegen Handbal Twente HS1 om 20.45 uur.