Het team van Fysiotherapie Sjaak Jansen. Foto: PR
Het team van Fysiotherapie Sjaak Jansen. Foto: PR

Fysiotherapie Sjaak Jansen viert zilveren jubileum

ZIEUWENT -  Maandag 1 mei was het feest bij Fysiotherapie Sjaak Jansen. De praktijk bestond die dag 25 jaar. 

Na 10 jaar ervaring op te hebben gedaan als fysiotherapeut in een praktijk in Duitsland, begon Sjaak Jansen 1 mei 1998 zelfstandig in het toen nog relatief nieuwe Sourcy Center in Zieuwent, in een kamertje onder de tribune. Al snel bleek dat kamertje te klein en kon hij doorgroeien naar een volwaardige praktijk waar hij op dit moment met 12 therapeuten en 2 administratief medewerkers werkt. In 2007 kwam er een locatie bij in Doetinchem en in 2016 startte Sjaak ook nog in Ruurlo. In alle locaties is er een goede samenwerking met het sportcentrum, zodat de praktijk beschikt over oefenruimte met alle mogelijkheden voor revalidatie en herstel.

De praktijk beschikt over vele specialiteiten die in de loop der jaren alleen maar uitgebreid zijn. Naast de reguliere fysiotherapie, kinderfysiotherapie en handtherapie zijn er bijvoorbeeld ook manuele, viscerale - en craniosacrale therapie. Ook orthopedische en oncologische revalidatie zijn belangrijke specialisaties. Voor mensen met bijvoorbeeld hartfalen, COPD of diabetes zijn er gespecialiseerde oefengroepen. In 2019 werd een buikpijnpoli gestart, waar mensen met onverklaarbare buikpijnklachten multidisciplinair geholpen kunnen worden.

Sjaak kijkt vol trots naar wat hij de afgelopen jaren opgebouwd heeft; een praktijk waar er naar de patiƫnt geluisterd wordt en service hoog in het vaandel staat en waar hij in de afgelopen 25 jaar een prachtig team om zich heen heeft verzameld. Na 24 jaar alleen aan het roer te hebben gestaan is Sjaak vorig jaar een maatschap gestart met Wout Eekelder. Samen blijven ze bouwen aan een mooie praktijk.