Tuin De Boschhof in Vorden.
Tuin De Boschhof in Vorden.

Tuinenopenstelling in Ruurlo en Vorden

VORDEN/RUURLO - Aankomend weekend zaterdag 6 mei en zondag 7 mei van 10.30 uur tot 17.00 uur stellen een tweetal tuinliefhebbers in Ruurlo en Vorden hun privétuin open voor tuinliefhebbers. Het zijn allebei mooie tuinen, die elk weer een andere kijk op tuinieren geven. De tuinen zijn op redelijke afstand van elkaar dus het is mogelijk om het per fiets te doen. 

De Boschhof aan de Kapelweg 6a te Vorden
Deze tuin is dit jaar voor het eerst open voor publiek. Een jonge tuin, volop in ontwikkeling. Bestaande elementen in borders worden verweven met vaste planten, met als doel: een jaarrond b(l)oeiend geheel. Recent is een zicht-as met aan weerszijden borders aangelegd, waarbij de tuin het omringend landschap wordt ingetrokken. Ook Dahlia’s en éénjarigen krijgen hun plekje om te ‘shinen’. Tevens zijn vaste planten en honing te koop. Entree: € 3,50 incl kopje koffie/thee.

Hof te Ruurlo aan de Borculosweg 40 te Ruurlo
De tuin van Marcel is 1100 m² en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Het is een echte verzameltuin. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottage-achtige tuin waaronder 550 verschillende soorten hosta's. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, o.a. de hosta's/heuchera's, staan in potten (ongeveer 700!) zodat er leuk mee geschoven kan worden. Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. De tuin ligt naast molen Agneta. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar.

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator, kinderwagen, etc. Honden niet toegestaan.