Het Natte Neuzen Zwemmen was soms vooral voor de baasjes leuk... Foto: Kyra Broshuis

Het Natte Neuzen Zwemmen was soms vooral voor de baasjes leuk... Foto: Kyra Broshuis

Meekenesch start met renovatie

Vervolg van de voorpagina
Door Kyra Broshuis

Nu kan het, want op maandag is er een start gemaakt met de broodnodige renovatie van het bad. De honden, variërend van kleine Franse bulldogs tot grote golden retrievers, lopen onwennig naar het zwembad. De baasjes doen er alles aan om ze het water in te krijgen. Een balletje is veelal de uitkomst. Sommige honden blaffen van plezier terwijl anderen niet weten hoe snel ze het water uit moeten komen. De typische natte-honden-geur hangt in het hele gebouw. 

In het binnenbad
“We hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen op het Natte Neuzen Zwemmen”, zegt bedrijfsleider Jeroen Scheuter. “Het maximum aantal inschrijvingen van 75 was al snel gehaald. We hebben drie rondes waarin de honden, samen met hun baasjes, het zwembad in kunnen. Je ziet wel vaker dat buitenzwembaden zoiets organiseren aan het eind van het seizoen, maar honden in het binnenbad is echt zeldzaam.” Scheuter heeft al een druk weekend achter de rug, vol met feesten in het Meekenesch. “We hebben in de voorafgaande week ook dingen georganiseerd voor de doelgroepen die hier komen zwemmen. Zaterdagavond was er discozwemmen voor de jeugd en dat was met 160 kinderen ook al volle bak. Vandaag hebben we, voordat de honden welkom waren, nog gezinszwemmen georganiseerd met allerlei activiteiten. Vanavond (zondagavond, kb) hebben we een borrel met de vrijwilligers en maandagochtend om half acht staan de eerste bouwbedrijven hier op de stoep.”

Isoleren
Het bad wordt grondig gerenoveerd. Het dak boven de bassins wordt vernieuwd en wordt een meter hoger mét lichtstraten. Ook wordt het beter geïsoleerd. “We zitten nu op de stadsverwarming en als dat goed loopt, kunnen we hier gasloos draaien. De machinekamer wordt compleet vernieuwd en dat zal ook aanzienlijk schelen in de kosten. We krijgen zonnepanelen op het dak om het energieverbruik te drukken. Wat we willen, energieneutraal draaien, lukt helaas nog niet in verband met de problemen rondom teruglevering.”

Voor de bouwvak
In 12 weken moet de klus geklaard worden. Een strakke planning, zo weet Scheuter. “Er moet heel veel gebeuren. Alle plafonds moeten eruit. De entree wordt veranderd, daar komt straks een grote kidscorner. Alle sanitair moet vervangen worden en rondom het instructiebad komen verschillende sproei-attracties voor de kinderen. Ik hoop dat we dat allemaal in die 12 weken redden.” Scheuter en zijn team kijken al uit naar de opening. “We hopen voor de bouwvak weer open te kunnen. We hebben hier een heel fijn team van vrijwilligers en we zijn gewend elkaar veel te zien. Het zal voor veel mensen best even wennen zijn.” Na de verbouwing, waarvoor het zwembad een bijdrage heeft gekregen van 1,4 miljoen euro van de gemeente Oost Gelre, kan het bad weer 20 jaar mee.